„Biztos, hogy nem maradsz éhes!” Sült karfiol, saláta, feta, csirkekockák

Tévesen gondoljuk, hogy salátától nem lehet jól lakni. Próbáljuk csak ki ezt a karfiolos-fetás remekművet csirkével!
Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 402 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira bontjuk az olajjal átforgatjuk és sütőben pirosra sütjük.
  2. Közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben pirosra sütjük.
  3. A kihűlt karfiolt a bébispenóttal összekeverjük, majd a csirkekockákat és a fetát rászórjuk.


Elkészítési tipp

Kevés balzsamecetet, vagy gyümölcsecetet locsolhatunk a salátára, ez nem csak finom, hanem az emésztést is segíti.

Szórhatunk rá magokat is, remek pl. mogyoróval.

Feta helyett készíthetjük kecskesajttal is.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Biztos, hogy nem maradsz éhes!” Sült karfiol, saláta, feta, csirkekockák

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira bontjuk az olajjal átforgatjuk és sütőben pirosra sütjük.
  2. Közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben pirosra sütjük.
  3. A kihűlt karfiolt a bébispenóttal összekeverjük, majd a csirkekockákat és a fetát rászórjuk.



Elkészítési tipp

Kevés balzsamecetet, vagy gyümölcsecetet locsolhatunk a salátára, ez nem csak finom, hanem az emésztést is segíti.

Szórhatunk rá magokat is, remek pl. mogyoróval.

Feta helyett készíthetjük kecskesajttal is.