„Nem mindennapi vacsora!” Sült csicsóka pulykacsíkokkal

A csicsóka a burgonyához hasonló külsőre, csak göcsörtösebb. Isteni diós íze van, remek levesnek, köretnek is, például pulykamellel.
Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 562

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell
  • frissen őrölt bors
  • 8 ek Vénusz étolaj
  • 1 kg csicsóka

Elkészítés

  1. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon megpirítjuk.
  2. A csicsókát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, olajjal átforgatjuk és 200 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Utólag sózzuk csak, mert ha a sütés előtt sózzuk, a zöldség megpuhul, nem lesz roppanós.


Elkészítési tipp

Csirkemellel is elkészíthetjük.

A pulykamellet megszórhatjuk szezámmaggal is.

A csicsókát fűszerezhetjük a sütés után apróra vágott petrezselyemmel, dióval, meglocsolhatjuk citromlével.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem mindennapi vacsora!” Sült csicsóka pulykacsíkokkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon megpirítjuk.
  2. A csicsókát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, olajjal átforgatjuk és 200 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Utólag sózzuk csak, mert ha a sütés előtt sózzuk, a zöldség megpuhul, nem lesz roppanós.



Elkészítési tipp

Csirkemellel is elkészíthetjük.

A pulykamellet megszórhatjuk szezámmaggal is.

A csicsókát fűszerezhetjük a sütés után apróra vágott petrezselyemmel, dióval, meglocsolhatjuk citromlével.