Gyömbéres sárgarépa-krémleves

Ha ledönti a családot a lábáról a februárban gyakori influenza vagy megfázásos betegségek egyike, érdemes immunerősítő levesekkel kúrálni magunkat. Ettől a gyömbéres répalevestől egyből jobban leszünk, egy kis chilivel pedig még a levegővétel is könnyebb lesz
Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 190 kCal / fő

Hozzávalók

  • 80 dkg sárgarépa
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ujjnyi gyömbér
  • 400 ml kókusztej
  • 800 ml víz
  • 1 citrom leve
  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • friss koriander
  • só, bors
  • chili

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban pirítsuk le Vénusz D-vitamin étolajon az apróra vágott hagymát. Reszeljük hozzá a meghámozott ujjnyi darab gyömbért, majd adjuk hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát.
  2. Keverjük hozzá a vékonyra szelt répát, majd rövid pirítást követően öntsük fel 8 dl vízzel. Fedjük le, és közepes lángon forraljuk, amíg a répa megpuhul.
  3. Adjuk hozzá a kókusztejet, facsarjuk bele a citrom levét és forraljuk össze. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a levest. Tálaljuk forrón, frissen darabolt korianderrel és kevés chilivel!


Elkészítési tipp

Érdemes nagyobb adagot készíteni, akár napokig is jól eláll, és nem kell vesződnünk a főzéssel!

A tetejére szórhatunk pirított tökmagot, vagy bármilyen ropogós magvat!

Kókusztej helyett használhatunk hozzá sima tejszínt is, úgy azonban nem laktózmentes a leves!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Gyömbéres sárgarépa-krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban pirítsuk le Vénusz D-vitamin étolajon az apróra vágott hagymát. Reszeljük hozzá a meghámozott ujjnyi darab gyömbért, majd adjuk hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát.
  2. Keverjük hozzá a vékonyra szelt répát, majd rövid pirítást követően öntsük fel 8 dl vízzel. Fedjük le, és közepes lángon forraljuk, amíg a répa megpuhul.
  3. Adjuk hozzá a kókusztejet, facsarjuk bele a citrom levét és forraljuk össze. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a levest. Tálaljuk forrón, frissen darabolt korianderrel és kevés chilivel!



Elkészítési tipp

Érdemes nagyobb adagot készíteni, akár napokig is jól eláll, és nem kell vesződnünk a főzéssel!

A tetejére szórhatunk pirított tökmagot, vagy bármilyen ropogós magvat!

Kókusztej helyett használhatunk hozzá sima tejszínt is, úgy azonban nem laktózmentes a leves!