“Több energiát ad, mint fogyaszt!” Sütésmentes Csokoládés sajttorta

Igazi energiabomba ez a nyers csokitorta, és még megspóroljuk a sütést is, hiszen az egész nyersen készül, így ügyelünk vele az energiafogyasztásunkra is.
Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg csokis keksz
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg Vénusz Valódi Vajjal
  • 20 dkg étcsoki
  • 60 g porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 500 g natúr krémsajt
  • kakaópor

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a Vénuszt a csoki harmadával.
  2. Konyhai aprítógépben törjük porrá a csokis kekszet, majd forgassuk össze a felolvasztott margarinos csokival.
  3. Béleljünk ki tortaformát sütőpapírral, majd a csokis kekszes masszát egyengessük el a tortaforma aljában.
  4. Vízgőz felett olvasszuk fel a maradék csokit.
  5. Habüstben keverjük egyenletesre a natúr krémsajtot a tejföllel és a porcukorral, majd az olvasztott csokival is. Öntsük a krémet a tortaformába, egyengessük el a tetejét, majd szitáljunk rá kakaóport.
  6. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Válasszunk hazai termékeket, és így az ökológiai lábnyomunkra is jobban odafigyelhetünk!

Pikánsabbá tehetjük a tortát, ha a kekszréteget megkenjük a nyáron eltett ribizlilekvárral!

Ha gluténmentes kekszet használunk, gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

625 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Több energiát ad, mint fogyaszt!” Sütésmentes Csokoládés sajttorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a Vénuszt a csoki harmadával.
  2. Konyhai aprítógépben törjük porrá a csokis kekszet, majd forgassuk össze a felolvasztott margarinos csokival.
  3. Béleljünk ki tortaformát sütőpapírral, majd a csokis kekszes masszát egyengessük el a tortaforma aljában.
  4. Vízgőz felett olvasszuk fel a maradék csokit.
  5. Habüstben keverjük egyenletesre a natúr krémsajtot a tejföllel és a porcukorral, majd az olvasztott csokival is. Öntsük a krémet a tortaformába, egyengessük el a tetejét, majd szitáljunk rá kakaóport.
  6. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Válasszunk hazai termékeket, és így az ökológiai lábnyomunkra is jobban odafigyelhetünk!

Pikánsabbá tehetjük a tortát, ha a kekszréteget megkenjük a nyáron eltett ribizlilekvárral!

Ha gluténmentes kekszet használunk, gluténérzékenyek is fogyaszthatják!