“A tél legjava” Borscs Leves

Sűrű téli erőleves ez, amelyet tőlünk északkeletre esznek, és a céklának, petrezselyemnek és a répáknak köszönhetően csupa íz, a kaportól és a tejföltől pedig igazán különleges.
Elő- és elkészítési idő

2 óra + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 409 kCal / fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg marha szegy
  • 6 cékla
  • 3 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5-6 babérlevél
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 marok friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. Nagy fazékban tegyük fel főni a marhaszegyet egészben. Rakjunk mellé  5 megpucolt és feldarabolt céklát, 2 fej hagymát megpucolva és félbevágva, a babérleveleket, és 6 gerezd fokhagymát. Sózzuk és főzzük alacsony lángon 2 órát, amíg a hús megpuhul. Ha elkészült, szűrjük le.
  2. Pirítsunk étolajon apróra vágott hagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, és zellert. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is!
  3. Öntsük fel a korábban leszűrt alaplével, tegyük bele a marhaszegyet is, és főzzük  még fél órát, amíg a zöldség  megpuhul.
  4. Szórjuk meg az apróra vágott kaporral, forraljuk készre. Tálaljuk forrón, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral!


Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérrel, úgy akár főételként is működik.

Adjunk hozzá friss chilit, úgy még ízesebb, pikánsabb lesz a leves.

Marhahús nélkül elkészíthetjük a vega húsmentes változatát is.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A tél legjava” Borscs Leves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy fazékban tegyük fel főni a marhaszegyet egészben. Rakjunk mellé  5 megpucolt és feldarabolt céklát, 2 fej hagymát megpucolva és félbevágva, a babérleveleket, és 6 gerezd fokhagymát. Sózzuk és főzzük alacsony lángon 2 órát, amíg a hús megpuhul. Ha elkészült, szűrjük le.
  2. Pirítsunk étolajon apróra vágott hagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, és zellert. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is!
  3. Öntsük fel a korábban leszűrt alaplével, tegyük bele a marhaszegyet is, és főzzük  még fél órát, amíg a zöldség  megpuhul.
  4. Szórjuk meg az apróra vágott kaporral, forraljuk készre. Tálaljuk forrón, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral!



Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérrel, úgy akár főételként is működik.

Adjunk hozzá friss chilit, úgy még ízesebb, pikánsabb lesz a leves.

Marhahús nélkül elkészíthetjük a vega húsmentes változatát is.