“Egy gombócnyi vidámság” Fritule (horvát minifánk)

Ezektől a horvát mini fánkoktól jókedvű lesz minden vendég és családtag, akiket farsangkor az asztal mellé ültetünk. Érdemes kipróbálni, hisz a joghurttól és a citromtól sokkal könnyebb, kacagósabb, mint a testes magyar változat.

Elő- és elkészítési idő

45 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 410 kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 2 tk szárított élesztő
  • 80 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 dl natúr joghurt
  • 10 dkg mazsola
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj
  • porcukor

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük el a lisztet a cukorral és a porélesztővel. Adjuk hozzá a  felvert tojást, a joghurtot, a citrom lereszelt héját és levét, és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd pár perc alatt gyúrjunk belőle lágy tésztát.
  2. Keverjük bele a mazsolát is, majd gyúrjuk tovább, amíg teljesen összeáll a tészta.
  3. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, majd langyos helyen kelesszük fél órán keresztül.
  4. Magas falú fazékban hevítsük fel közepes lángon a Vénusz Sütőolajat, majd ha elég forró, szaggassunk bele kanálnyi darabokat az enyhén megkelt fánktésztából. Gyakran átforgatva süssük szép aranybarnára pár perc alatt, majd tegyük papírtörlőre, és itassuk fel róla a felesleges olajat.
  5. Szitáljunk rá porcukrot, és tálaljuk melegen.


Elkészítési tipp

Tálaljuk a minifánkot krémesre kevert natúr joghurttal!

Mazsola helyett tehetünk bele bármilyen kandírozott gyümölcsöt, vagy esetleg vörösáfonyát is.

Ételallergia tipp

Ha laktózmentes joghurtot használunk, a fánk máris laktózmentes lesz!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egy gombócnyi vidámság” Fritule (horvát minifánk)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük el a lisztet a cukorral és a porélesztővel. Adjuk hozzá a  felvert tojást, a joghurtot, a citrom lereszelt héját és levét, és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd pár perc alatt gyúrjunk belőle lágy tésztát.
  2. Keverjük bele a mazsolát is, majd gyúrjuk tovább, amíg teljesen összeáll a tészta.
  3. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, majd langyos helyen kelesszük fél órán keresztül.
  4. Magas falú fazékban hevítsük fel közepes lángon a Vénusz Sütőolajat, majd ha elég forró, szaggassunk bele kanálnyi darabokat az enyhén megkelt fánktésztából. Gyakran átforgatva süssük szép aranybarnára pár perc alatt, majd tegyük papírtörlőre, és itassuk fel róla a felesleges olajat.
  5. Szitáljunk rá porcukrot, és tálaljuk melegen.



Elkészítési tipp

Tálaljuk a minifánkot krémesre kevert natúr joghurttal!

Mazsola helyett tehetünk bele bármilyen kandírozott gyümölcsöt, vagy esetleg vörösáfonyát is.

Ételallergia tipp

Ha laktózmentes joghurtot használunk, a fánk máris laktózmentes lesz!