“Indulhat a buli” Ekler fánk

Ha farsangi bulit tartunk, és szeretnénk lenyűgözni a vendégeket, érdemes bevetni fánkból is egy különlegesebb fajtát. A francia eklert igazából csak nálunk hívják fánknak, amúgy egy pille könnyű tészta, különféle töltelékekkel, ami egyszerűen mennyei.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

~ 12 darab

Kalória

~ 305 kcal / darab

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

  • 100 g csoki
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  2. Magas falú fazékban forraljunk össze 10 dkg Vénuszt a vízzel, majd ha forr, keverjük bele a lisztet, és kavarjuk, amíg a tészta összeáll és elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, majd folyamatosan keverve, egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük, amíg lágy és szép sárga krémet kapunk.
  3. Töltsük habzsákba a tésztát, majd nyomjunk belőle 10 cm hosszú, 2 cm széles csíkokat sütőpapírra. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között!
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  5. Közben olvasszuk fel vízgőz felett a csokit. Az olvadt csoki felét tegyük félre, a másikhoz keverjünk hozzá 60 gramm Vénuszt , hogy bevonjuk vele a fánkok tetejét.
  6. Mártsuk a kész eklerek felső harmadát a csokibevonatba, majd hagyjuk megdermedni.
  7. Verjünk a tejszínből kemény habot: ha már kezd habosodni, keverjük bele a porcukrot is, és így folytassuk. A kész tejszínhabot óvatosan forgassuk össze a korábban félretett folyékony csokival. Töltsük a krémet habzsákba!
  8. Óvatosan vágjuk el széltében a csokival bevont fánkokat. Nyomjunk rá csokikrémet a habzsákból, majd  tegyük vissza az ekler csokis tetejét.


Elkészítési tipp

Gőzölős sütőben készül az igazi ekler: tegyünk egy kis tepsiben a sütőbe vizet miközben sütjük a fánkot!

A töltelékbe keverhetünk apróra vágott mandulát, vagy diót is.

Keverhetünk kávét is a felvert tejszínhabba, úgy is nagyon finom lesz a desszert!

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Indulhat a buli” Ekler fánk

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  2. Magas falú fazékban forraljunk össze 10 dkg Vénuszt a vízzel, majd ha forr, keverjük bele a lisztet, és kavarjuk, amíg a tészta összeáll és elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, majd folyamatosan keverve, egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük, amíg lágy és szép sárga krémet kapunk.
  3. Töltsük habzsákba a tésztát, majd nyomjunk belőle 10 cm hosszú, 2 cm széles csíkokat sütőpapírra. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között!
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  5. Közben olvasszuk fel vízgőz felett a csokit. Az olvadt csoki felét tegyük félre, a másikhoz keverjünk hozzá 60 gramm Vénuszt , hogy bevonjuk vele a fánkok tetejét.
  6. Mártsuk a kész eklerek felső harmadát a csokibevonatba, majd hagyjuk megdermedni.
  7. Verjünk a tejszínből kemény habot: ha már kezd habosodni, keverjük bele a porcukrot is, és így folytassuk. A kész tejszínhabot óvatosan forgassuk össze a korábban félretett folyékony csokival. Töltsük a krémet habzsákba!
  8. Óvatosan vágjuk el széltében a csokival bevont fánkokat. Nyomjunk rá csokikrémet a habzsákból, majd  tegyük vissza az ekler csokis tetejét.



Elkészítési tipp

Gőzölős sütőben készül az igazi ekler: tegyünk egy kis tepsiben a sütőbe vizet miközben sütjük a fánkot!

A töltelékbe keverhetünk apróra vágott mandulát, vagy diót is.

Keverhetünk kávét is a felvert tejszínhabba, úgy is nagyon finom lesz a desszert!