“Szerelem szuflával” Fehércsoki szuflé

A fehércsokis szuflé egy igazán könnyed, de mégis csupaszív édesség, ami akkor jó, ha túlcsordul a formán. Íme a tökéletes Valentin napi meglepetés!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 420 kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Vonjuk be egyenletes vékony rétegben Vénusszal a kis szufléformák belsejét, majd szitáljunk rá lisztet. Óvatosan ütögetve távolítsuk el a felesleges lisztet, ne legyenek benne nagyobb csomók, csak vékonyan vonja be a formát.
  3. Verjünk kemény habot a tojás fehérjéből. Amikor kezd összeállni, adjuk hozzá a csipet sót, a porcukrot, és a kevés ecetet, majd folytassuk, amíg verés közben megállnak a tojáshab csúcsai.
  4. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehércsokit, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tojás sárgákat. Keverjük a tojáshab felét össze a tojássárgájás csokival, majd óvatosan forgassuk bele a maradékot is. Vigyázzunk, ne törjük össze nagyon a habot!
  5. A kész lágy habos krémet öntsük a lisztezett formákba, majd tegyük sütőbe, és süssük 10 percig, amíg elkezd kifutni a formából.
  6. Húzzuk ki a sütőből, gyorsan szitáljunk porcukrot a szuflék tetejére, majd tegyük vissza, és süssük további 8-10 percig.
  7. Tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

Adjunk kávéskanálnyi borkősavat a tojásfehérjéhez miközben habot verünk, és még tartósabb lesz a végeredmény. Így az ecetet is elhagyhatjuk!

Ne ijedjünk meg, ha elkezd összeesni a szuflé miközben hűl ki, ez a szuflésütés velejárója!

Ételallergia tipp

Helyettesíthetjük a lisztet bármilyen gluténmentes keverékkel, vagy például mandulaliszttel is.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szerelem szuflával” Fehércsoki szuflé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Vonjuk be egyenletes vékony rétegben Vénusszal a kis szufléformák belsejét, majd szitáljunk rá lisztet. Óvatosan ütögetve távolítsuk el a felesleges lisztet, ne legyenek benne nagyobb csomók, csak vékonyan vonja be a formát.
  3. Verjünk kemény habot a tojás fehérjéből. Amikor kezd összeállni, adjuk hozzá a csipet sót, a porcukrot, és a kevés ecetet, majd folytassuk, amíg verés közben megállnak a tojáshab csúcsai.
  4. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehércsokit, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tojás sárgákat. Keverjük a tojáshab felét össze a tojássárgájás csokival, majd óvatosan forgassuk bele a maradékot is. Vigyázzunk, ne törjük össze nagyon a habot!
  5. A kész lágy habos krémet öntsük a lisztezett formákba, majd tegyük sütőbe, és süssük 10 percig, amíg elkezd kifutni a formából.
  6. Húzzuk ki a sütőből, gyorsan szitáljunk porcukrot a szuflék tetejére, majd tegyük vissza, és süssük további 8-10 percig.
  7. Tálaljuk forrón!



Elkészítési tipp

Adjunk kávéskanálnyi borkősavat a tojásfehérjéhez miközben habot verünk, és még tartósabb lesz a végeredmény. Így az ecetet is elhagyhatjuk!

Ne ijedjünk meg, ha elkezd összeesni a szuflé miközben hűl ki, ez a szuflésütés velejárója!

Ételallergia tipp

Helyettesíthetjük a lisztet bármilyen gluténmentes keverékkel, vagy például mandulaliszttel is.