“Ezt tényleg nekem főzted?” Ricottás tagliatelle serrano sonkával

Attól még, hogy szuper egyszerű, minden barátnőt és feleséget levesz majd a lábáról ez a recept! A lényeg a jó alapanyagokon van. Nem kell hozzá sok idő, és kezdők számára is ideális Valentin napi recept!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 600 kcal / fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g tagliatelle tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 10 dkg ricotta
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg serrano sonka
  • só, bors
  • friss bazsalikom

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk enyhén sózott vizet. Ha forr, dobjuk bele a tésztát, tegyünk mellé egy kanál olajat, majd főzzük készre a csomagoláson megjelölt idő alatt. Szűrjük le. Közben nem árt megkóstolni, akkor jó, ha picit még fogkemény, nem tudjuk szétnyomni az ujjunkkal.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a hajszálvékonyra szeletelt fokhagymát, és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Pár percig pirítsuk őket, gyakori kevergetés mellett, majd keverjük bele a tésztát.
  3. Villával szaggassunk a ricottából kis darabokat a tésztára. Vágjuk a szeletelt serranot 2-3 centis háromszögekre, és adjuk ezt is a tésztához. Néha átforgatva pirítsuk készre, de ne hagyjuk semmiképp megpirosodni. Vegyük le, és már lehet is tálalni!
  4. Dobjuk fel frissen őrölt borssal, zöldséghámozóval forgácsolt parmezán sajttal, és pár friss bazsalikom levéllel!


Elkészítési tipp

Tálalás előtt locsoljuk meg friss olívaolajjal!

Használjunk frissen őrölt borsot, sokkal intenzívebb ízű lesz tőle a tészta.

Ha szívünk hölgye szereti a csípőset, tegyük pikánsabbá kevés friss chilivel!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ezt tényleg nekem főzted?” Ricottás tagliatelle serrano sonkával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk enyhén sózott vizet. Ha forr, dobjuk bele a tésztát, tegyünk mellé egy kanál olajat, majd főzzük készre a csomagoláson megjelölt idő alatt. Szűrjük le. Közben nem árt megkóstolni, akkor jó, ha picit még fogkemény, nem tudjuk szétnyomni az ujjunkkal.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a hajszálvékonyra szeletelt fokhagymát, és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Pár percig pirítsuk őket, gyakori kevergetés mellett, majd keverjük bele a tésztát.
  3. Villával szaggassunk a ricottából kis darabokat a tésztára. Vágjuk a szeletelt serranot 2-3 centis háromszögekre, és adjuk ezt is a tésztához. Néha átforgatva pirítsuk készre, de ne hagyjuk semmiképp megpirosodni. Vegyük le, és már lehet is tálalni!
  4. Dobjuk fel frissen őrölt borssal, zöldséghámozóval forgácsolt parmezán sajttal, és pár friss bazsalikom levéllel!



Elkészítési tipp

Tálalás előtt locsoljuk meg friss olívaolajjal!

Használjunk frissen őrölt borsot, sokkal intenzívebb ízű lesz tőle a tészta.

Ha szívünk hölgye szereti a csípőset, tegyük pikánsabbá kevés friss chilivel!