“Minden hazai” Rakott puliszka juhtúróval

Igazi téli csemege ez a kolozsvári szalonnás, juhtúrós puliszka, amelyhez tényleg könnyű bevásárolnunk úgy, hogy minden hozzávalója hazai legyen.

Elő- és elkészítési idő

15 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 (nagyon éhes) főre

Kalória

~ 1040 kcal / fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g kukoricadara
  • 200 g kukoricaliszt
  • 8 dl víz
  • 2 dl tej
  • 20 dkg juhtúró
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljuk fel a vizet a tejjel. Sózzuk, majd keverjük bele a kukoricalisztet és a kukoricadarát is. Fakanállal keverjük folyamatosan, közben vegyük le a legkisebb fokozatra a lángot. Tíz perc pöfögés után vegyük le a tűzről.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk le az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Amikor elkezd pirulni, keverjük hozzá a vékony karikákra szelt hagymát, fokhagymát. Pirítsuk közepes lángon, amíg aranybarna lesz a hagyma!
  4. Magas falú tepsit kenjünk ki kevés Vénusz étolajjal. Terítsünk a tepsi aljára kanálnyi darabokat a puliszkából,  morzsoljunk rá juhtúrót, majd kanalazzunk rá a hagymás kolozsvári szalonnából is. Locsoljuk meg egy kevés tejföllel, majd rétegezzük újra: Puliszka, juhtúró, hagymás kolozsvári szalonna, és tejföl.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk forrón, kevés maradék hagymás szalonnapörccel és tejföllel!


Elkészítési tipp

Ne aggódjunk, ha kicsit letapad a puliszka főzés közben, amíg nem ég oda, addig csak jobb lesz az íze tőle.

Ha kihagyjuk a kolozsvári szalonnát a receptből, máris vegetáriánus lesz a puliszkánk.

Ha tettünk el bazsalikomos vagy medvehagymás pestot, vegyük elő, és tálaljuk azzal a puliszkát!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Minden hazai” Rakott puliszka juhtúróval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljuk fel a vizet a tejjel. Sózzuk, majd keverjük bele a kukoricalisztet és a kukoricadarát is. Fakanállal keverjük folyamatosan, közben vegyük le a legkisebb fokozatra a lángot. Tíz perc pöfögés után vegyük le a tűzről.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk le az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Amikor elkezd pirulni, keverjük hozzá a vékony karikákra szelt hagymát, fokhagymát. Pirítsuk közepes lángon, amíg aranybarna lesz a hagyma!
  4. Magas falú tepsit kenjünk ki kevés Vénusz étolajjal. Terítsünk a tepsi aljára kanálnyi darabokat a puliszkából,  morzsoljunk rá juhtúrót, majd kanalazzunk rá a hagymás kolozsvári szalonnából is. Locsoljuk meg egy kevés tejföllel, majd rétegezzük újra: Puliszka, juhtúró, hagymás kolozsvári szalonna, és tejföl.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk forrón, kevés maradék hagymás szalonnapörccel és tejföllel!



Elkészítési tipp

Ne aggódjunk, ha kicsit letapad a puliszka főzés közben, amíg nem ég oda, addig csak jobb lesz az íze tőle.

Ha kihagyjuk a kolozsvári szalonnát a receptből, máris vegetáriánus lesz a puliszkánk.

Ha tettünk el bazsalikomos vagy medvehagymás pestot, vegyük elő, és tálaljuk azzal a puliszkát!