“Finomságba rejtett vitaminok” Savanyúkáposztás fasírt krumplipürével

Télen nehezebb vitamindús ételeket készíteni a válogatósabb gyerekeknek, hiszen kevesebb zöldségből és a gyümölcsből válogathatjuk ki azokat, amit megesznek. Ilyenkor jól jönnek az olyan rafinált receptek, mint ez az egybesült fasírt, amibe úgy sütünk savanyú káposztát, hogy észre sem veszik, sőt még finomabb, szaftosabb tőle a hús.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 900 kcal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertés
  • 40 dkg darált marha
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 dl fehérbor
  • 3 tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 ek mustár
  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 100 g Vénusz Valódi Vajjal
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Áztassuk be a szikkadt zsemlét kevés vízbe.
  3. Széles teflonserpenyőben hevítsünk étolajat és pirítsuk át az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a kicsit kiáztatott és feldarabolt savanyú káposztát. Öntsük hozzá a fehérbort, és néha keverve süssük, amíg a bor elpárolog, és aranybarna lesz.
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a darált húsokat a mustárral, a tojásokkal, a beáztatott, és kifacsart zsemlével, és a pirított hagymás káposztával. Helyezzük a masszát hosszúkás, enyhén beolajozott tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 35-40 perc alatt.
  5. Amíg a fasírt sül, készítsük el a kumplipürét: Pucoljuk meg a krumplikat, majd főzzük puhára egészben 20-25 perc alatt, bőséges mennyiségű sózott vízben. Ha megpuhult, öntsük le a vizet és törjük össze krumplinyomóval. Adjuk hozzá a felmelegített tejszínt és a Vénusz Vajvarázslatot, és habverővel keverjük addig, amíg teljesen krémes lesz. Sózzuk ízlés szerint!
  6. Tálaljuk forrón a felszeletelt fasírttal, és kevés frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

A káposztát vágjuk apró darabokra, hogy könnyű legyen fogyasztani.

A krumplipüréhez adhatunk fele-fele arányban sütőtököt, úgyis nagyon finom, és még vitamindúsabb is!

Készíthetjük teljeskiőrlésű kenyérből vagy zsemléből is, úgy kímélőbb!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Finomságba rejtett vitaminok” Savanyúkáposztás fasírt krumplipürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Áztassuk be a szikkadt zsemlét kevés vízbe.
  3. Széles teflonserpenyőben hevítsünk étolajat és pirítsuk át az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a kicsit kiáztatott és feldarabolt savanyú káposztát. Öntsük hozzá a fehérbort, és néha keverve süssük, amíg a bor elpárolog, és aranybarna lesz.
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a darált húsokat a mustárral, a tojásokkal, a beáztatott, és kifacsart zsemlével, és a pirított hagymás káposztával. Helyezzük a masszát hosszúkás, enyhén beolajozott tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 35-40 perc alatt.
  5. Amíg a fasírt sül, készítsük el a kumplipürét: Pucoljuk meg a krumplikat, majd főzzük puhára egészben 20-25 perc alatt, bőséges mennyiségű sózott vízben. Ha megpuhult, öntsük le a vizet és törjük össze krumplinyomóval. Adjuk hozzá a felmelegített tejszínt és a Vénusz Vajvarázslatot, és habverővel keverjük addig, amíg teljesen krémes lesz. Sózzuk ízlés szerint!
  6. Tálaljuk forrón a felszeletelt fasírttal, és kevés frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

A káposztát vágjuk apró darabokra, hogy könnyű legyen fogyasztani.

A krumplipüréhez adhatunk fele-fele arányban sütőtököt, úgyis nagyon finom, és még vitamindúsabb is!

Készíthetjük teljeskiőrlésű kenyérből vagy zsemléből is, úgy kímélőbb!