“Ülj le, és mesélj a napodról! ” Édesburgonya főzelék sárgaborsóval és kolbászkarikákkal

Igazi jóízű hétköznapi vacsora lehet egy hideg estére ez az édesburgonyás sárgaborsós főzelék, amelyet majszolgatva beszélgetős vacsorára számíthatunk.

Elő- és elkészítési idő

45 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 920 kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 40 dkg sárgaborsó
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 5-6 babérlevél
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban 20-25 perc alat enyhén sózott vízben főzzük puhára a meghámozott és feldarabolt édesburgonyát. Ha megpuhult, öntsük le a vizet, és törjük össze villával.
  2. Hevítsünk étolajat nagy lábosban. Pirítsuk üvegesre az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a 2-3 centis darabokra vágott kolbászt, majd a sárgaborsót és a babérlevelet  is, és gyakran kavarva pirítsuk pár percig.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ahogy dagad a sárgaborsó, mindig pótoljuk újra a vizet. Főzzük készre 25-30 perc alatt, majd keverjük bele a korábban félretett édesburgonya pürét is.
  4. Vigyázva, hogy ne égjen oda, forraljuk készre a főzeléket.
  5. Tálaljuk forrón frissen őrölt borssal, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és petrezselyemmel.


Elkészítési tipp

Hagyjuk el bátran a kolbászt, ha vegetáriánus ételt szeretnénk főzni!

Édesburgonya helyett használhatunk sima krumplit is, ha nem szeretjük az édeskés főzelékeket

Ne főzzük teljesen puhára a sárgaborsót, akkor lesz jó a főzelék, ha egy kicsit még kemény, és van tartása.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ülj le, és mesélj a napodról! ” Édesburgonya főzelék sárgaborsóval és kolbászkarikákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban 20-25 perc alat enyhén sózott vízben főzzük puhára a meghámozott és feldarabolt édesburgonyát. Ha megpuhult, öntsük le a vizet, és törjük össze villával.
  2. Hevítsünk étolajat nagy lábosban. Pirítsuk üvegesre az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a 2-3 centis darabokra vágott kolbászt, majd a sárgaborsót és a babérlevelet  is, és gyakran kavarva pirítsuk pár percig.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ahogy dagad a sárgaborsó, mindig pótoljuk újra a vizet. Főzzük készre 25-30 perc alatt, majd keverjük bele a korábban félretett édesburgonya pürét is.
  4. Vigyázva, hogy ne égjen oda, forraljuk készre a főzeléket.
  5. Tálaljuk forrón frissen őrölt borssal, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és petrezselyemmel.



Elkészítési tipp

Hagyjuk el bátran a kolbászt, ha vegetáriánus ételt szeretnénk főzni!

Édesburgonya helyett használhatunk sima krumplit is, ha nem szeretjük az édeskés főzelékeket

Ne főzzük teljesen puhára a sárgaborsót, akkor lesz jó a főzelék, ha egy kicsit még kemény, és van tartása.