Furcsa páros - Narancsos sütőtökös répafőzelék füstölt hússal

A gyümölcstől kicsit édes ez a narancsos répafőzelék, amihez érdekes módon remekül illik a hús füstös karaktere. Ha pikáns fogásra vágyunk, érdemes kipróbálni.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 600 kcal / adag

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök
  • 50 dkg sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • 5-6 babérlevél
  • 3 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 1 narancs leve
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kanalazzuk ki a magjait, majd tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt süssük puhára.
  3. Amíg sül a tök, magas falú fazékban felhevített étolajon pirítsuk üvegesre az apró kockákra vágott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd a vékony szeletekre vágott sárgarépát, zellert. Pirítsuk, amíg kis színt kap, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyük bele a füstölt tarját és a babérlevelet, fedjük le, majd közepes lángon főzzük egy órát.
  4. Kanalazzuk ki a készre sült tököt a héjából. Vegyük ki a tarját és a babérleveleket  a főzelékből és keverjük bele a tököt. Facsarjuk bele a narancs levét is.
  5. Botmixerrel pürésítsük egyenletes krémesre a főzeléket. Sózzuk ízlés szerint!
  6. Tálaljuk forrón a főzeléket apró darabokra vágott tarjával, és friss petrezselyemmel!


              Elkészítési tipp

              Tálaláskor megszórhatjuk pirított tökmaggal is a főzeléket!

              Még finomabb lesz, ha kanálnyi tökmagolajjal dobjuk fel az ebédet!

              Ételallergia tipp

              Ha érzékenyek vagyunk a zellerre, bátran hagyjuk ki belőle!

              Vénusz 100% napraforgó-étolaj

              A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

              Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

              TOVÁBBI RECEPTEK

              712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

              Betöltést jelző forgó ikon

              További receptek betöltése

              Furcsa páros - Narancsos sütőtökös répafőzelék füstölt hússal

              Hozzávalók

              Elkészítés

              1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
              2. Vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kanalazzuk ki a magjait, majd tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt süssük puhára.
              3. Amíg sül a tök, magas falú fazékban felhevített étolajon pirítsuk üvegesre az apró kockákra vágott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd a vékony szeletekre vágott sárgarépát, zellert. Pirítsuk, amíg kis színt kap, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyük bele a füstölt tarját és a babérlevelet, fedjük le, majd közepes lángon főzzük egy órát.
              4. Kanalazzuk ki a készre sült tököt a héjából. Vegyük ki a tarját és a babérleveleket  a főzelékből és keverjük bele a tököt. Facsarjuk bele a narancs levét is.
              5. Botmixerrel pürésítsük egyenletes krémesre a főzeléket. Sózzuk ízlés szerint!
              6. Tálaljuk forrón a főzeléket apró darabokra vágott tarjával, és friss petrezselyemmel!



                          Elkészítési tipp

                          Tálaláskor megszórhatjuk pirított tökmaggal is a főzeléket!

                          Még finomabb lesz, ha kanálnyi tökmagolajjal dobjuk fel az ebédet!

                          Ételallergia tipp

                          Ha érzékenyek vagyunk a zellerre, bátran hagyjuk ki belőle!