Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Irány Mexikó!” Quesadilla avokádókrémmel

A tortillalapok a konyhában remekül bevethető alapanyagok, ha gyors és finom vacsorára vágyunk. Tölthetjük, süthetjük, tekerhetjük, mindenhogy finom. Az avokádókrémes változattal pedig egyenesen Mexikóban érezhetjük magunkat!

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~366 kCal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 érett avokádó
  • 5 koktélparadicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél lime/citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag tortilla lap

Elkészítés

  1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat egy tálba kaparjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk és az avokádóhoz adjuk.
  3. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Villával vagy turmixgéppel eldolgozzuk a masszát, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  4. Száraz serpenyőben megpirítjuk a tortilla lap egyik felét, kiszedjük, megkenjük az avokádókrémmel. Megszórjuk reszelt sajttal félbehajtjuk és tálaljuk.

Elkészítési tipp

Avokádókrém helyett megkenhetjük tejföllel, körözöttel is.

Tölthetjük zöldségpürével (zöldborsó, répa, stb.) és sajttal is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység/allergia esetében a kukoricaliszttel készült tortillát válasszunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Irány Mexikó!” Quesadilla avokádókrémmel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat egy tálba kaparjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk és az avokádóhoz adjuk.
  3. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Villával vagy turmixgéppel eldolgozzuk a masszát, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  4. Száraz serpenyőben megpirítjuk a tortilla lap egyik felét, kiszedjük, megkenjük az avokádókrémmel. Megszórjuk reszelt sajttal félbehajtjuk és tálaljuk.


Elkészítési tipp

Avokádókrém helyett megkenhetjük tejföllel, körözöttel is.

Tölthetjük zöldségpürével (zöldborsó, répa, stb.) és sajttal is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység/allergia esetében a kukoricaliszttel készült tortillát válasszunk.

Vénusz tipp

Pár csepp Vénusz étolajat cseppentve a krémbe, csillogóbb, ragyogóbb zöld színű lesz a krém.

Tejföl helyett próbáljuk ki a quesadillát Vénusz Napföllel és sajttal!