“Köszönöm, hogy gondoskodsz rólam” Amerikai palacsinta túróhabbal

Nincs is jobb egy ágyba kapott reggelinél, pláne ha nőnapi meglepetésként érkezik. Ez az amerikai palacsinta egyáltalán nem bonyolult, viszont annál látványosabban lehet tálalni, így tökéletes az ünnepre!
Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 420 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben verjük a tojásokat fehéredésig a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet és a tejfölt.
  2. Keverjük bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet sót. Folytassuk a keverést, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés étolajat. Ha elég forró, merőkanállal merjünk egy adag palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy 10 centis átmérőjű kört kapjunk. 1-2 perc elteltével, vagy ha látjuk, hogy jönnek fel a buborékok,  lapátkanál segítségével óvatosan forgassuk a másik oldalára. További 1 perc sütés elég is, és kivehetjük a puha és könnyű palacsintát, majd csinálhatjuk a többit.
  4. Amíg a palacsinta sül, verjünk a tejszínből és a porcukorból kemény habot. Adjuk hozzá a villával finomra tört túrót, hogy sűrű krémet kapjunk.
  5. Tálaljunk 3-4 réteges palacsintatornyot, közötte és a tetején finom túróhabbal! Szórjunk rá ízlés szerint alaposan megmosott áfonyát.


Elkészítési tipp

Túróhab helyett készíthetjük olvasztott csokival vagy csak egyszerűen juharsziruppal is.

Adhatunk hozzá bármilyen friss gyümölcsöt tálaláskor!

Hűtsük le a mélyhűtőben 10 perc alatt a tejszínt, így könnyebben tudjuk majd felverni!

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Köszönöm, hogy gondoskodsz rólam” Amerikai palacsinta túróhabbal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben verjük a tojásokat fehéredésig a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet és a tejfölt.
  2. Keverjük bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet sót. Folytassuk a keverést, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés étolajat. Ha elég forró, merőkanállal merjünk egy adag palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy 10 centis átmérőjű kört kapjunk. 1-2 perc elteltével, vagy ha látjuk, hogy jönnek fel a buborékok,  lapátkanál segítségével óvatosan forgassuk a másik oldalára. További 1 perc sütés elég is, és kivehetjük a puha és könnyű palacsintát, majd csinálhatjuk a többit.
  4. Amíg a palacsinta sül, verjünk a tejszínből és a porcukorból kemény habot. Adjuk hozzá a villával finomra tört túrót, hogy sűrű krémet kapjunk.
  5. Tálaljunk 3-4 réteges palacsintatornyot, közötte és a tetején finom túróhabbal! Szórjunk rá ízlés szerint alaposan megmosott áfonyát.



Elkészítési tipp

Túróhab helyett készíthetjük olvasztott csokival vagy csak egyszerűen juharsziruppal is.

Adhatunk hozzá bármilyen friss gyümölcsöt tálaláskor!

Hűtsük le a mélyhűtőben 10 perc alatt a tejszínt, így könnyebben tudjuk majd felverni!