“Neked készült az első tortám” - sütés nélküli keksztorta

Ehhez a kakaós keksztortához nem kell sok hozzávaló, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni az elkészítéséhez, mégis látványos nőnapi ajándék lehet!
Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~ 400 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg zabkeksz
  • 30 g kakaópor
  • 100 g cukor
  • 120 ml víz
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 150 g fehércsoki
  • 70 g Vénusz Valódi Vajjal
  • apróra tört étcsoki dekorációnak

Elkészítés

  1. Törjük össze a zabkekszet kisebb-nagyobb darabokra.
  2. Forraljuk fel a vízben a cukorral kikevert kakaóport, és adjuk hozzá a vaníliakivonatot is.
  3. Forgassuk össze a kakaós szirupot a keksszel, majd terítsük folpackkal bélelt sütőformába.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy teljesen kidermedjen.
  5. Törjük apró darabokra a fehércsokit, majd lassú tűzön olvasszuk össze a Vénusszal.
  6. Ha formára dermedt a keksztorta, vegyük le róla a borítást, és terítsük be egyenletesen a fehércsokis öntettel.
  7. Szórjunk a kész tortára csokidekorációt!


Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk különböző kekszekkel, de akár alap háztartási keksszel is finom.

Gluténmentes kekszből készítve lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Válasszunk minél magasabb kakaótartalmú port, mert sokat dob a süti ízén.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Neked készült az első tortám” - sütés nélküli keksztorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Törjük össze a zabkekszet kisebb-nagyobb darabokra.
  2. Forraljuk fel a vízben a cukorral kikevert kakaóport, és adjuk hozzá a vaníliakivonatot is.
  3. Forgassuk össze a kakaós szirupot a keksszel, majd terítsük folpackkal bélelt sütőformába.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy teljesen kidermedjen.
  5. Törjük apró darabokra a fehércsokit, majd lassú tűzön olvasszuk össze a Vénusszal.
  6. Ha formára dermedt a keksztorta, vegyük le róla a borítást, és terítsük be egyenletesen a fehércsokis öntettel.
  7. Szórjunk a kész tortára csokidekorációt!



Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk különböző kekszekkel, de akár alap háztartási keksszel is finom.

Gluténmentes kekszből készítve lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Válasszunk minél magasabb kakaótartalmú port, mert sokat dob a süti ízén.