"Hétköznapi meglepi" meggyes kuglóf

Ez egy igazi alaprecept, egyszerűsége ellenére finom vaníliás ízével, gyümölcsösségével bárkit levesz a lábáról!

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 400 kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Konyhai robotgépben keverjük krémmé a cukrot a Vaníliaízű sütőmargarinnal. Közben egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
  3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a vaníliakivonatot, a csipet sót, majd végül lazítsuk a tésztát a tejföllel.
  4. Kevés sütőmargarinnal kenjünk ki egy kis kuglóf formát, hintsük be liszttel, majd ütögessük le róla a felesleget.
  5. Öntsük a sűrű tésztát a formába 2 adagban, közben hintsük be a papírtörlőn alaposan leszárított meggyel.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Ha ennél kevesebb ideig szeretnénk sütni, válasszunk hozzá lapos formát a kuglóf forma helyett.
  7. Hagyjuk  kihűlni, mielőtt kiborítjuk a formából!


                Elkészítési tipp

                Meggy helyett tehetünk bele csokoládét, vagy akár banán darabokat is.

                Ha mirelit meggyet használunk fontos, hogy felolvasszuk és leszárítsuk előtte, mert különben könnyen eláztatja a sütinket.

                Ha van időnk, öntsük le a kuglófot olvasztott csokoládéval.

                Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

                A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

                Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                TOVÁBBI RECEPTEK

                892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                Betöltést jelző forgó ikon

                További receptek betöltése

                "Hétköznapi meglepi" meggyes kuglóf

                Hozzávalók

                Elkészítés

                1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
                2. Konyhai robotgépben keverjük krémmé a cukrot a Vaníliaízű sütőmargarinnal. Közben egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
                3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a vaníliakivonatot, a csipet sót, majd végül lazítsuk a tésztát a tejföllel.
                4. Kevés sütőmargarinnal kenjünk ki egy kis kuglóf formát, hintsük be liszttel, majd ütögessük le róla a felesleget.
                5. Öntsük a sűrű tésztát a formába 2 adagban, közben hintsük be a papírtörlőn alaposan leszárított meggyel.
                6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Ha ennél kevesebb ideig szeretnénk sütni, válasszunk hozzá lapos formát a kuglóf forma helyett.
                7. Hagyjuk  kihűlni, mielőtt kiborítjuk a formából!



                              Elkészítési tipp

                              Meggy helyett tehetünk bele csokoládét, vagy akár banán darabokat is.

                              Ha mirelit meggyet használunk fontos, hogy felolvasszuk és leszárítsuk előtte, mert különben könnyen eláztatja a sütinket.

                              Ha van időnk, öntsük le a kuglófot olvasztott csokoládéval.