"Kitalálod, mi van benne?" csokis piskóta

A klasszikus recepteket is fel lehet dobni, ha meglepetést teszünk a hozzávalók közé. Ez a csokis piskóta most az étcsoki darabkáktól és földimogyorótól lett különleges.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 410 kcal / adag

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g liszt
  • 60 g cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g földimogyoró
  • 100 g étcsoki
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belőlük. Tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt.
  4. Szitáljuk bele a sütőporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
  5. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!


Elkészítési tipp

Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.

Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tőle.

Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Kitalálod, mi van benne?" csokis piskóta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belőlük. Tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt.
  4. Szitáljuk bele a sütőporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
  5. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!



Elkészítési tipp

Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.

Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tőle.

Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.