“Woooooow” - ropogós réteges

A pohárkrémek nagy előnye, hogy percek alatt elkészülnek, és általában nagy mosollyal szokták őket megköszönni. Érdemes kipróbálni bármelyik hétköznap, hogy otthon milyen hatást vált ki a családtagjainkból!

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 550 kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Törjük apró darabokra a csokis kekszet, majd serpenyőben nagy lángon forgassuk össze a Vénusz felével.
  2. Verjünk a tejszínből a porcukor hozzáadásával tejszínhabot.
  3. Alacsony láng felett keverjük egyenletesen krémesre a maradék Vénuszt és a csokit.
  4. Rétegezzük poharakba a hozzávalókat. Kezdjük a kekszmorzsával, majd folytassuk a tejszínhabbal és a csokiszósszal, és ne felejtsünk el bőven hinteni a rétegek közé földimogyorót is!
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.


Elkészítési tipp

Mogyoró helyett bármilyen magot használhatunk, amit szeretünk: pekándióval, pisztáciával, dióval, kesudióval is szuper finom!

Rejthetünk a pohárkrémbe friss gyümölcsöket is meglepetés gyanánt!

Tejszínhab helyett, mascarponéból is készülhet a krém, akkor sokkal töményebb lesz a desszertünk!

Ételallergia tipp

Használjunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, laktózmentes tejszínt, így laktózmentes lesz a sütink.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Woooooow” - ropogós réteges

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Törjük apró darabokra a csokis kekszet, majd serpenyőben nagy lángon forgassuk össze a Vénusz felével.
  2. Verjünk a tejszínből a porcukor hozzáadásával tejszínhabot.
  3. Alacsony láng felett keverjük egyenletesen krémesre a maradék Vénuszt és a csokit.
  4. Rétegezzük poharakba a hozzávalókat. Kezdjük a kekszmorzsával, majd folytassuk a tejszínhabbal és a csokiszósszal, és ne felejtsünk el bőven hinteni a rétegek közé földimogyorót is!
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.



Elkészítési tipp

Mogyoró helyett bármilyen magot használhatunk, amit szeretünk: pekándióval, pisztáciával, dióval, kesudióval is szuper finom!

Rejthetünk a pohárkrémbe friss gyümölcsöket is meglepetés gyanánt!

Tejszínhab helyett, mascarponéból is készülhet a krém, akkor sokkal töményebb lesz a desszertünk!

Ételallergia tipp

Használjunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, laktózmentes tejszínt, így laktózmentes lesz a sütink.