Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Ebéd a kertben” Zöldséges quiche/pite

Ez a francia eredetű sós pite könnyed, mégis laktató. Vékony omlós tésztán sül meg a zöldséges ragu, tetején sajt olvadozik. Pont, mint egy párizsi bisztró teraszán. Kevés zöldsalátával máris egy komplett vega-ebéd!

Elő- és elkészítési idő

15 + 55 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~366 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 3 ek étolaj
  • 10 dkg borsó
  • 1 kaliforniai paprika
  • 8 db koktélparadicsom
  • 10 dkg brokkolirózsa
  • 2,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 3 tojás
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a tojást, gyorsan összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze a tészta, adjunk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtjük.
  2. A hagymát vékony csíkokra vágjuk és megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomokat is. A borsót és a brokkolit külön-külön, sós vízben megpároljuk. 
  3. A tojásokat felverjük villával, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és a zöldséges részhez adjuk. 
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd vakon elősütjük. Ez azt jelenti, hogy a tésztát sütőformába tesszük, villával megszurkáljuk, sütőpapírt borítunk rá, erre száraz babot, lencsét szórunk és 180 fokon 15 percig elősütjük.
  5. Ezt követően a sütőpapírral leemeljük a lencsét, a tölteléket rákanalazzuk, sajtot reszelünk rá és kb. 40 percig sütjük, míg piros nem lesz.


Elkészítési tipp

Készíthetjük sárgarépával, zöldbabbal, spárgával, sárgarépával, cukkinivel, gombával… vagy bármilyen idényzöldséggel.

Ételallergia tipp

Érzékenység/allergia esetén használjunk laktózmentes/növényi tejszínt az elkészítéshez.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ebéd a kertben” Zöldséges quiche/pite

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:


Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a tojást, gyorsan összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze a tészta, adjunk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtjük.
  2. A hagymát vékony csíkokra vágjuk és megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomokat is. A borsót és a brokkolit külön-külön, sós vízben megpároljuk. 
  3. A tojásokat felverjük villával, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és a zöldséges részhez adjuk. 
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd vakon elősütjük. Ez azt jelenti, hogy a tésztát sütőformába tesszük, villával megszurkáljuk, sütőpapírt borítunk rá, erre száraz babot, lencsét szórunk és 180 fokon 15 percig elősütjük.
  5. Ezt követően a sütőpapírral leemeljük a lencsét, a tölteléket rákanalazzuk, sajtot reszelünk rá és kb. 40 percig sütjük, míg piros nem lesz.



Elkészítési tipp

Készíthetjük sárgarépával, zöldbabbal, spárgával, sárgarépával, cukkinivel, gombával… vagy bármilyen idényzöldséggel.

Ételallergia tipp

Érzékenység/allergia esetén használjunk laktózmentes/növényi tejszínt az elkészítéshez.

Vénusz tipp

Válaszd hozzá a hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható Vénusz Vajízű Sütőmargarint , mellyel könnyedén összeállítható az omlós tészta.