“Tavasszal a legfinomabb” Petrezselymes karalábékrémleves

A zsenge karalábéból készült krémlevesnél nincs is finomabb ilyenkor tavasszal, ropogós kaláccsal tálalva tökéletes lesz az összhang a tányérunkban.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 430 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg karalábé
  • 3 közepes fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • 3 dl tejszín
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • kevés szikkadt kalács

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rövid pirítást követően a meghámozott és feldarabolt karalábét és zellert.
  2. Öntsük fel egy liter vízzel, majd fedővel lefedve főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  4. Tálaljuk forrón, frissen aprított petrezselyemmel, kevés olajon megfuttatott apróra vágott kalács kockákkal és őrölt borssal.


Elkészítési tipp

A kalácsot azért is érdemes kipróbálni hozzá, mert édessége tökéletesen illik a zöldség selymes ízéhez.

Reszelhetünk rá egy kevés parmezánt vagy kecskesajtot is!

Ételallergia tipp

Tegyünk hozzá laktózmentes tejszínt, és akkor laktózérzékenyek is fogyaszthatják az ételt.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Tavasszal a legfinomabb” Petrezselymes karalábékrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rövid pirítást követően a meghámozott és feldarabolt karalábét és zellert.
  2. Öntsük fel egy liter vízzel, majd fedővel lefedve főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  4. Tálaljuk forrón, frissen aprított petrezselyemmel, kevés olajon megfuttatott apróra vágott kalács kockákkal és őrölt borssal.



Elkészítési tipp

A kalácsot azért is érdemes kipróbálni hozzá, mert édessége tökéletesen illik a zöldség selymes ízéhez.

Reszelhetünk rá egy kevés parmezánt vagy kecskesajtot is!

Ételallergia tipp

Tegyünk hozzá laktózmentes tejszínt, és akkor laktózérzékenyek is fogyaszthatják az ételt.