“A mama jut róla eszembe" tojásos nokedli fejessalátával


Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 800 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy edényben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk.
  2. Nagy keverőedényben csipet só hozzáadásával gyúrjunk ragacsos tésztát két tojásból, a lisztből, a tejből és a vízből. Hagyjuk pár percet pihenni, majd nokedliszaggatóval szaggassuk bele a forrásban lévő vízbe. Hamar feljön a víz tetejére a nokedli, ekkor főzzük további 2-3 percig, majd szűrjük le, és csepegtessük le.
  3. Készítsük el a salátát: Mossuk meg alaposan a fejes salátát, szedjük leveleire, tépkedjük fogyasztható méretűre, majd salátástálban kevés ecet és olaj hozzáadásával keverjük össze a vékonyra szelt fokhagymával. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Nagy teflonserpenyőben 2 kanálnyi étolajon kezdjük el pirítani a nokedlit. Csak néha kavarjuk át! Mikor elkezd színt kapni, apránként öntsük hozzá a maradék felvert tojást. Mindig keverjük el rögtön, hogy vonja be a tojás a nokedlit, és ne rántotta legyen belőle. Mikor elfogyott a tojás, pirítsuk még 2-3 percig, majd tálaljuk forrón a salátával együtt.


Elkészítési tipp

Ha picit ízesebb ételt szeretnénk, tehetünk hozzá apróra kockázott szalonnát is.

A fejes salátáról szedjük le a külső nagyobb leveleket, mert ezek nem olyan finomak, a belsejében viszont isteniek a ropogós részek.

A salátához érdemes egy picit előre elkészíteni az öntetet, hogy összeérhessen, és csak utána 10 perccel keverjük bele a zöldet.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A mama jut róla eszembe" tojásos nokedli fejessalátával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy edényben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk.
  2. Nagy keverőedényben csipet só hozzáadásával gyúrjunk ragacsos tésztát két tojásból, a lisztből, a tejből és a vízből. Hagyjuk pár percet pihenni, majd nokedliszaggatóval szaggassuk bele a forrásban lévő vízbe. Hamar feljön a víz tetejére a nokedli, ekkor főzzük további 2-3 percig, majd szűrjük le, és csepegtessük le.
  3. Készítsük el a salátát: Mossuk meg alaposan a fejes salátát, szedjük leveleire, tépkedjük fogyasztható méretűre, majd salátástálban kevés ecet és olaj hozzáadásával keverjük össze a vékonyra szelt fokhagymával. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Nagy teflonserpenyőben 2 kanálnyi étolajon kezdjük el pirítani a nokedlit. Csak néha kavarjuk át! Mikor elkezd színt kapni, apránként öntsük hozzá a maradék felvert tojást. Mindig keverjük el rögtön, hogy vonja be a tojás a nokedlit, és ne rántotta legyen belőle. Mikor elfogyott a tojás, pirítsuk még 2-3 percig, majd tálaljuk forrón a salátával együtt.



Elkészítési tipp

Ha picit ízesebb ételt szeretnénk, tehetünk hozzá apróra kockázott szalonnát is.

A fejes salátáról szedjük le a külső nagyobb leveleket, mert ezek nem olyan finomak, a belsejében viszont isteniek a ropogós részek.

A salátához érdemes egy picit előre elkészíteni az öntetet, hogy összeérhessen, és csak utána 10 perccel keverjük bele a zöldet.