„Indulhat a csacsogás” Snidlinges-sonkás krokett mártogatóssal

Egy tavaszi (online) traccspartihoz olyan fogás dukál, ami felett hosszasan el tudunk beszélgetni. Ilyen ez a jellegzetes spanyol tapas is, amit most snidlinggel teszünk frissé.

Elő- és elkészítési idő

50 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 500 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sárga burgonya
  • 100 g füstölt sonka
  • 100 g snidling
  • 150 g liszt
  • 4 tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

  1. Magas falú edényben bőséges mennyiségű sós vízben főzzük puhára héjastul az alaposan megmosott krumplit 30-40 perc alatt. Ha megpuhult, folyó hideg víz alatt pucoljuk meg. Tegyük keverőedénybe, és villával törjük össze.
  2. Keverjünk a tört krumplihoz csíkokra vágott füstölt sonkát és az apróra szelt snidling felét. Formázzunk a masszából kis hurkákat.
  3. Forgassuk a kis kroketteket lisztbe, aztán tojásba, majd zsemlemorzsába. Óvatosan, mert könnyen szétesik!
  4. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, helyezzük bele a kroketteket, majd süssük aranybarnára őket!
  5. Az olajból kivéve papírtörlőn szárítsuk le a falatkákat.
  6. Készítsünk a krokettek mellé tejföl, és a maradék snidling kikeverésével mártogatóst!


Elkészítési tipp

Nagyon finom úgy is, ha cheddar sajt darabkákat is keverünk a krumplihoz.

Házi majonézt is adhatunk mellé.

Snidling helyett tehetünk bele újhagymát is.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Indulhat a csacsogás” Snidlinges-sonkás krokett mártogatóssal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben bőséges mennyiségű sós vízben főzzük puhára héjastul az alaposan megmosott krumplit 30-40 perc alatt. Ha megpuhult, folyó hideg víz alatt pucoljuk meg. Tegyük keverőedénybe, és villával törjük össze.
  2. Keverjünk a tört krumplihoz csíkokra vágott füstölt sonkát és az apróra szelt snidling felét. Formázzunk a masszából kis hurkákat.
  3. Forgassuk a kis kroketteket lisztbe, aztán tojásba, majd zsemlemorzsába. Óvatosan, mert könnyen szétesik!
  4. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, helyezzük bele a kroketteket, majd süssük aranybarnára őket!
  5. Az olajból kivéve papírtörlőn szárítsuk le a falatkákat.
  6. Készítsünk a krokettek mellé tejföl, és a maradék snidling kikeverésével mártogatóst!



Elkészítési tipp

Nagyon finom úgy is, ha cheddar sajt darabkákat is keverünk a krumplihoz.

Házi majonézt is adhatunk mellé.

Snidling helyett tehetünk bele újhagymát is.