“Túrázás utáni csemege” Sonkahagymás húsos pite

Egy hosszú tavaszi séta után jól esik leülni az asztal köré, és egy kiadósat ebédelni a családdal. Ettől a recepttől biztosan jól lakunk.

Elő- és elkészítési idő

2,5 óra + 40 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 1250 kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott marhahúst, majd alaposan pirítsuk meg, amíg pörzsanyag képződik a húson.
  2. Adjuk a húshoz a szétnyomott és felszelt fokhagymát és a négybe vágott sonkahagymát. Rövid pirítást követően öntsük fel a fehérborral, keverjük bele a sűrített paradicsomot, sózzuk, majd fedjük le, és néha átkavarva 1,5-2 óra alatt alacsony lángon főzzük puhára a húst.
  3. Ha a hús megpuhult, tegyük a szaftba a mustárt és a lereszelt cheddar sajtot, majd keverjük egyneművé.
  4. Amíg a hús puhul, készítsük el a tésztát: Gyúrjunk omlós tésztát a lisztből és a Vénusz Sütőmargarinból kevés só hozzáadásával. Ha kész fóliázzuk le, majd tegyük hűtőbe fél órára.
  5. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  6. Vágjuk ketté a hűtőből kivett tésztát, majd nyújtsuk ki mindkét felét fél-egy centi vastagságúra. Béleljük ki az egyikkel egy enyhén beolajozott tortaforma alját, szurkáljuk meg villával, majd süssük elő az előmelegített sütőben 10 perc alatt.
  7. Halmozzuk az elősütött tésztára a húsos ragut, és fedjük be óvatosan a kinyújtott tészta másik felével. Zárjuk le teljesen, szurkáljuk meg villával, majd ecseteljük le felvert tojás sárgájával. Tegyük a sütőbe, és süssük készre 35-40 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel!


Elkészítési tipp

Édesebb lesz a hagyma, ha nem vágjuk apró darabokra!

Cheddar sajt helyett használhatunk bármilyen keményebb jellegű sajtot is.

Ha nem kapunk pofa húst, készíthetjük lábszárból is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Túrázás utáni csemege” Sonkahagymás húsos pite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott marhahúst, majd alaposan pirítsuk meg, amíg pörzsanyag képződik a húson.
  2. Adjuk a húshoz a szétnyomott és felszelt fokhagymát és a négybe vágott sonkahagymát. Rövid pirítást követően öntsük fel a fehérborral, keverjük bele a sűrített paradicsomot, sózzuk, majd fedjük le, és néha átkavarva 1,5-2 óra alatt alacsony lángon főzzük puhára a húst.
  3. Ha a hús megpuhult, tegyük a szaftba a mustárt és a lereszelt cheddar sajtot, majd keverjük egyneművé.
  4. Amíg a hús puhul, készítsük el a tésztát: Gyúrjunk omlós tésztát a lisztből és a Vénusz Sütőmargarinból kevés só hozzáadásával. Ha kész fóliázzuk le, majd tegyük hűtőbe fél órára.
  5. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  6. Vágjuk ketté a hűtőből kivett tésztát, majd nyújtsuk ki mindkét felét fél-egy centi vastagságúra. Béleljük ki az egyikkel egy enyhén beolajozott tortaforma alját, szurkáljuk meg villával, majd süssük elő az előmelegített sütőben 10 perc alatt.
  7. Halmozzuk az elősütött tésztára a húsos ragut, és fedjük be óvatosan a kinyújtott tészta másik felével. Zárjuk le teljesen, szurkáljuk meg villával, majd ecseteljük le felvert tojás sárgájával. Tegyük a sütőbe, és süssük készre 35-40 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel!



Elkészítési tipp

Édesebb lesz a hagyma, ha nem vágjuk apró darabokra!

Cheddar sajt helyett használhatunk bármilyen keményebb jellegű sajtot is.

Ha nem kapunk pofa húst, készíthetjük lábszárból is.