“Kérhetek még egy picit?” Citromos - vaníliás habos pite

Frissen citromos, omlós, és a tetején még roppanós hab is van! Ilyen a tökéletes húsvéti süti! 

Elő- és elkészítési idő

50 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 420 kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 citrom leve (170 ml)
  • 8 tojás
  • 250 g cukor
  • egy vaníliarúd kikapart magja
  • 1,5 dl tejszín
  • 80 g porcukor
  • csipet só

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a lisztből, a porcukorból, a tojás sárgájából és a Vénusz Vajízű Sütőmargarinból pár kanál tejszín és egy csipet só hozzáadásával morzsálódó pitetésztát. Fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe pihenni fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  3. Finoman belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a pihenő után a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük kevés Vénusszal finoman kikent sütőformába, szurkáljuk meg villával, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, majd vegyük ki a sütőből.
  4. Vegyük le a sütő hőfokát 150 fokra!
  5. Nagy keverőedényben verjünk fehéredésig 4 egész tojást és 4 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Reszeljünk bele 4 citrom héját, majd facsarjuk bele a citromok levét is. Hagyjuk állni 10 percig, majd finoman keverve adjuk hozzá a tejszínt is. Öntsük az elősütött pitetésztára, tegyük vissza a sütőbe, süssük 35 percig, majd vegyük ki.
  6. Emeljük a sütő hőfokát 190 fokra!
  7. Verjünk kemény habot a maradék tojásfehérjéből és a porcukorból. Kenjük a megszilárdult citromkrémre, majd rakjuk újra a sütőbe 10-15 percre, amíg ropogósra pirul a tojáshab teteje.
  8. Sütés után hagyjuk kihűlni, fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.


                  Elkészítési tipp

                  Tojáshab helyett tálalhatjuk tejszínhabbal is!

                  Tegyünk a pitetésztára az elősütés közben kis hőálló zsákban sütőbabot, így nem fog megemelkedni a tészta.

                  Ha lehet, válasszunk olyan citromot, aminek a héját nem kezelték!

                  Vénusz Vajízű Sütőmargarin

                  A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

                  Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                  TOVÁBBI RECEPTEK

                  887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                  Betöltést jelző forgó ikon

                  További receptek betöltése

                  “Kérhetek még egy picit?” Citromos - vaníliás habos pite

                  Hozzávalók

                  Elkészítés

                  1. Gyúrjunk a lisztből, a porcukorból, a tojás sárgájából és a Vénusz Vajízű Sütőmargarinból pár kanál tejszín és egy csipet só hozzáadásával morzsálódó pitetésztát. Fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe pihenni fél órára.
                  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
                  3. Finoman belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a pihenő után a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük kevés Vénusszal finoman kikent sütőformába, szurkáljuk meg villával, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, majd vegyük ki a sütőből.
                  4. Vegyük le a sütő hőfokát 150 fokra!
                  5. Nagy keverőedényben verjünk fehéredésig 4 egész tojást és 4 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Reszeljünk bele 4 citrom héját, majd facsarjuk bele a citromok levét is. Hagyjuk állni 10 percig, majd finoman keverve adjuk hozzá a tejszínt is. Öntsük az elősütött pitetésztára, tegyük vissza a sütőbe, süssük 35 percig, majd vegyük ki.
                  6. Emeljük a sütő hőfokát 190 fokra!
                  7. Verjünk kemény habot a maradék tojásfehérjéből és a porcukorból. Kenjük a megszilárdult citromkrémre, majd rakjuk újra a sütőbe 10-15 percre, amíg ropogósra pirul a tojáshab teteje.
                  8. Sütés után hagyjuk kihűlni, fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.



                                  Elkészítési tipp

                                  Tojáshab helyett tálalhatjuk tejszínhabbal is!

                                  Tegyünk a pitetésztára az elősütés közben kis hőálló zsákban sütőbabot, így nem fog megemelkedni a tészta.

                                  Ha lehet, válasszunk olyan citromot, aminek a héját nem kezelték!