Kókuszos-vaníliás bun

Ez a friss kelt tészta csupa ünnep! Finoman vaníliás és kókuszos, és biztos, hogy nagyon fognak örülni neki a locsolók!

Elő- és elkészítési idő

2,5 óra + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 330 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 tasak szárított élesztő
  • 350 g liszt
  • 80 g Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
  • 1 dl tej
  • 2 dl kókusztej
  • 80 g cukor
  • 1 tk só
  • 1 marok aszalt kókusz
  • 1 kandírozott narancshéj
  • fél citrom leve
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 tojás sárgája
  • porcukor

Elkészítés

  1. Helyezzük az összes hozzávalót nagy keverőedénybe, majd gyúrjunk lágy tésztát belőle. Akkor jó, ha egyáltalán nem száraz és tapadós még a tészta! Fedjük le tiszta konyharuhával, majd kelesszük langyos helyen 1-1,5 órán keresztül, amíg a kétszeresére dagad.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra!
  3. Enyhén belisztezett felületen vágjuk 12 egyenlő részre a tésztát, majd formázzunk kis gombócokat a darabokból. Helyezzük őket kevés Vénusz Sütőmargarinnal kikent magas falú tepsibe úgy, hogy éppen csak összeérjenek a gombócok. Fedjük le, és hagyjuk kelni további 35-40 percig.
  4. Kenjük le a megdagadt gombócok tetejét kevés vízzel elkevert tojássárgával, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre, amíg szép aranybara lesz a teteje.
  5. Tálaljuk hidegen, porcukorral meghintve!


Elkészítési tipp

Készíthetünk hozzá vaníliasodót, és tálalhatjuk azzal!

A tésztába keverhetünk csoki darabkákat, így még összetettebb ízt kapunk!

Vaníliarúd helyett használhatunk aromát is!

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kókuszos-vaníliás bun

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Helyezzük az összes hozzávalót nagy keverőedénybe, majd gyúrjunk lágy tésztát belőle. Akkor jó, ha egyáltalán nem száraz és tapadós még a tészta! Fedjük le tiszta konyharuhával, majd kelesszük langyos helyen 1-1,5 órán keresztül, amíg a kétszeresére dagad.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra!
  3. Enyhén belisztezett felületen vágjuk 12 egyenlő részre a tésztát, majd formázzunk kis gombócokat a darabokból. Helyezzük őket kevés Vénusz Sütőmargarinnal kikent magas falú tepsibe úgy, hogy éppen csak összeérjenek a gombócok. Fedjük le, és hagyjuk kelni további 35-40 percig.
  4. Kenjük le a megdagadt gombócok tetejét kevés vízzel elkevert tojássárgával, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre, amíg szép aranybara lesz a teteje.
  5. Tálaljuk hidegen, porcukorral meghintve!



Elkészítési tipp

Készíthetünk hozzá vaníliasodót, és tálalhatjuk azzal!

A tésztába keverhetünk csoki darabkákat, így még összetettebb ízt kapunk!

Vaníliarúd helyett használhatunk aromát is!