„Liszt nélkül is csodás” Karfiolpizza

Mind többen figyelnek oda, hogy kevesebb szénhidrátot fogyasszanak. Vannak, akik egészségügyi okokból, vannak, akik az alakjuk miatt teszik ezt. Ez a zöldséges pizza nem tartalmaz lisztet, alapja zöldség és sajt keveréke, így amellett, hogy vega, jól beilleszthető diétákba is.

Elő- és elkészítési idő

5 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~460 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg karfiol
  • 20 dkg reszelt gouda vagy trappista sajt

Paradicsomszósz:

  • 1 kisebb hagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 5 nagyobb paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 4-5 bazsalikom levél
  • 2 cs mozzarella 
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 6 szelet levegőn szárított sonka (Jamon Serrano, Schwarzwaldi, Prosciutto)
  • bazsalikom levél

Elkészítés

  1. A paradicsomszósz elkészítése: a hagymát finomra vágjuk, majd a paradicsommal, a fokhagymával és az olajjal erősen összeturmixoljuk, majd 15 percig főzzük, hogy sűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, majd bazsalikom leveleket tépkedünk bele.
  2. A „tészta” elkészítése: a nyers karfiolt késsel felaprítjuk vagy késes robotgépbe tesszük és morzsásra aprítjuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és összegyúrjuk a karfiollal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 2 kb 25 cm-es kört alakítunk ki a tésztából. 180 fokos sütőben 12 perc alatt elősütjük.
  4. Ezt követően megkenjük paradicsomszósszal, paradicsomkarikákat és mozzarella karikákat teszünk rá. Visszatoljuk a sütőbe újabb 15-20 percre. Végül megszórjuk bazsalikom levelekkel.

Elkészítési tipp

A „pizza” alapja elkészíthető brokkoliból vagy káposztából is.

Mozzarella sajt helyett használhatunk más zsíros sajtot is (edámi, cheddar).

A kész pizzára húsevők hajtogathatnak sonkát is.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Liszt nélkül is csodás” Karfiolpizza

Hozzávalók

Paradicsomszósz:

Elkészítés

  1. A paradicsomszósz elkészítése: a hagymát finomra vágjuk, majd a paradicsommal, a fokhagymával és az olajjal erősen összeturmixoljuk, majd 15 percig főzzük, hogy sűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, majd bazsalikom leveleket tépkedünk bele.
  2. A „tészta” elkészítése: a nyers karfiolt késsel felaprítjuk vagy késes robotgépbe tesszük és morzsásra aprítjuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és összegyúrjuk a karfiollal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 2 kb 25 cm-es kört alakítunk ki a tésztából. 180 fokos sütőben 12 perc alatt elősütjük.
  4. Ezt követően megkenjük paradicsomszósszal, paradicsomkarikákat és mozzarella karikákat teszünk rá. Visszatoljuk a sütőbe újabb 15-20 percre. Végül megszórjuk bazsalikom levelekkel.


Elkészítési tipp

A „pizza” alapja elkészíthető brokkoliból vagy káposztából is.

Mozzarella sajt helyett használhatunk más zsíros sajtot is (edámi, cheddar).

A kész pizzára húsevők hajtogathatnak sonkát is.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj egyaránt alkalmas sütésre és főzésre, így alkalmas a pizza elkészítésére is.