“Együtt szedtük a hagymát” medvehagymás pogácsa

Ha túl sok medvehagymát szedtünk az egyik legjobb módja, hogy elhasználjuk, ha pogit sütünk belőle, amit aztán együtt meg is ehetünk a lelkes segítőkkel!

Elő- és elkészítési idő

90 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 350 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 tojás

Elkészítés

  1. Mossuk meg jó alaposan a medvehagymát, és fonnyasszuk össze teflonserpenyőben egy kevés Vénusz étolajon. Aprítógépben pürésítsük össze egészen egyneművé.
  2. Morzsoljuk el az élesztőt és hagyjuk felfutni a langyos, cukrozott tejben.
  3. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a tojás sárgájából és a margarinból, a tejföl, az élesztős tej és a só hozzáadásával, majd adjuk hozzá a medvehagymapürét. Takarjuk le, hagyjuk 40 percig kelni.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  5. Nyújtsuk ki a tésztát 2 centi vastagságúra, átlósan vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki, és kenjük le a felvert tojással. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük őket további 15-20 percig, majd süssük készre 15 perc alatt az előmelegített sütőben.


Elkészítési tipp

Reszelhetünk a tésztájába vagy a tetejére egy kis sajtot is!

Ha szeretjük a hagyományosabb ízeket, vágjunk bele egy kis tepertőt!

Lazíthatjuk a tésztát túróval is!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együtt szedtük a hagymát” medvehagymás pogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg jó alaposan a medvehagymát, és fonnyasszuk össze teflonserpenyőben egy kevés Vénusz étolajon. Aprítógépben pürésítsük össze egészen egyneművé.
  2. Morzsoljuk el az élesztőt és hagyjuk felfutni a langyos, cukrozott tejben.
  3. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a tojás sárgájából és a margarinból, a tejföl, az élesztős tej és a só hozzáadásával, majd adjuk hozzá a medvehagymapürét. Takarjuk le, hagyjuk 40 percig kelni.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  5. Nyújtsuk ki a tésztát 2 centi vastagságúra, átlósan vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki, és kenjük le a felvert tojással. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük őket további 15-20 percig, majd süssük készre 15 perc alatt az előmelegített sütőben.



Elkészítési tipp

Reszelhetünk a tésztájába vagy a tetejére egy kis sajtot is!

Ha szeretjük a hagyományosabb ízeket, vágjunk bele egy kis tepertőt!

Lazíthatjuk a tésztát túróval is!