“Lenyűgözöm a vendégeket” Citromos csirke medvehagymás krumplipürével

A medvehagyma szezon legjobb körete a vele készült krumplipüré! A szaftos citromos csirkével együtt bármelyik vendégségben megállja a helyét!

Elő- és elkészítési idő

30 + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 760 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a krumplit, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára héjastól 30-40 perc alatt. Tegyük hideg víz alá, de még forrón pucoljuk meg a krumplikat, és törjük össze krumplinyomóval.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd a bőrös oldalával lefelé pirítsuk le a csirkemellet. Ha színt kap, szedjük hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk, tegyünk mellé fokhagymagerezdeket egészben, és facsarjuk rá a citromok levét. Fedjük le, süssük készre az előmelegített sütőben 30 perc alatt. Az utolsó 10 percre távolítsuk el róla a fedőt!
  4. Fonnyasszuk le a medvehagymát kanálnyi étolajon, majd tegyük aprítógépbe és turmixoljuk egészen finomra.
  5. Magas falú edényben keverjük össze az összetört krumplit a finomra darált medvehagymával, öntsük fel tejszínnel, és folyamatosan kevergetve főzzük össze 10 perc alatt. Akkor lesz jó, ha egészen krémes! Sózzuk ízlés szerint.
  6. Pihentessük pár percig a sütőből kiszedett csirkemelleket, majd szeleteljük fel éles késsel. Tálaljuk forró krumplipürével, és ne felejtsünk el a szaftból is merni rá!


Elkészítési tipp

Mindig pihentessük szeletelés előtt pár percig az egészben sült húsokat!

Rakhatunk a csirke mellé bármilyen zöldséget is a sütőbe!

Az igazán finom krumplipüré inkább híg, mint sűrű és darabos.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Lenyűgözöm a vendégeket” Citromos csirke medvehagymás krumplipürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a krumplit, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára héjastól 30-40 perc alatt. Tegyük hideg víz alá, de még forrón pucoljuk meg a krumplikat, és törjük össze krumplinyomóval.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd a bőrös oldalával lefelé pirítsuk le a csirkemellet. Ha színt kap, szedjük hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk, tegyünk mellé fokhagymagerezdeket egészben, és facsarjuk rá a citromok levét. Fedjük le, süssük készre az előmelegített sütőben 30 perc alatt. Az utolsó 10 percre távolítsuk el róla a fedőt!
  4. Fonnyasszuk le a medvehagymát kanálnyi étolajon, majd tegyük aprítógépbe és turmixoljuk egészen finomra.
  5. Magas falú edényben keverjük össze az összetört krumplit a finomra darált medvehagymával, öntsük fel tejszínnel, és folyamatosan kevergetve főzzük össze 10 perc alatt. Akkor lesz jó, ha egészen krémes! Sózzuk ízlés szerint.
  6. Pihentessük pár percig a sütőből kiszedett csirkemelleket, majd szeleteljük fel éles késsel. Tálaljuk forró krumplipürével, és ne felejtsünk el a szaftból is merni rá!



Elkészítési tipp

Mindig pihentessük szeletelés előtt pár percig az egészben sült húsokat!

Rakhatunk a csirke mellé bármilyen zöldséget is a sütőbe!

Az igazán finom krumplipüré inkább híg, mint sűrű és darabos.