“Lenyűgözöm a vendégeket” Citromos csirke medvehagymás krumplipürével

A medvehagyma szezon legjobb körete a vele készült krumplipüré! A szaftos citromos csirkével együtt bármelyik vendégségben megállja a helyét!

Elő- és elkészítési idő

30 + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 760 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemell kicsontozva, félbevágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 2 citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a krumplit, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára héjastól 30-40 perc alatt. Tegyük hideg víz alá, de még forrón pucoljuk meg a krumplikat, és törjük össze krumplinyomóval.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd a bőrös oldalával lefelé pirítsuk le a csirkemellet. Ha színt kap, szedjük hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk, tegyünk mellé fokhagymagerezdeket egészben, és facsarjuk rá a citromok levét. Fedjük le, süssük készre az előmelegített sütőben 30 perc alatt. Az utolsó 10 percre távolítsuk el róla a fedőt!
  4. Fonnyasszuk le a medvehagymát kanálnyi étolajon, majd tegyük aprítógépbe és turmixoljuk egészen finomra.
  5. Magas falú edényben keverjük össze az összetört krumplit a finomra darált medvehagymával, öntsük fel tejszínnel, és folyamatosan kevergetve főzzük össze 10 perc alatt. Akkor lesz jó, ha egészen krémes! Sózzuk ízlés szerint.
  6. Pihentessük pár percig a sütőből kiszedett csirkemelleket, majd szeleteljük fel éles késsel. Tálaljuk forró krumplipürével, és ne felejtsünk el a szaftból is merni rá!


Elkészítési tipp

Mindig pihentessük szeletelés előtt pár percig az egészben sült húsokat!

Rakhatunk a csirke mellé bármilyen zöldséget is a sütőbe!

Az igazán finom krumplipüré inkább híg, mint sűrű és darabos.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Lenyűgözöm a vendégeket” Citromos csirke medvehagymás krumplipürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a krumplit, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára héjastól 30-40 perc alatt. Tegyük hideg víz alá, de még forrón pucoljuk meg a krumplikat, és törjük össze krumplinyomóval.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd a bőrös oldalával lefelé pirítsuk le a csirkemellet. Ha színt kap, szedjük hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk, tegyünk mellé fokhagymagerezdeket egészben, és facsarjuk rá a citromok levét. Fedjük le, süssük készre az előmelegített sütőben 30 perc alatt. Az utolsó 10 percre távolítsuk el róla a fedőt!
  4. Fonnyasszuk le a medvehagymát kanálnyi étolajon, majd tegyük aprítógépbe és turmixoljuk egészen finomra.
  5. Magas falú edényben keverjük össze az összetört krumplit a finomra darált medvehagymával, öntsük fel tejszínnel, és folyamatosan kevergetve főzzük össze 10 perc alatt. Akkor lesz jó, ha egészen krémes! Sózzuk ízlés szerint.
  6. Pihentessük pár percig a sütőből kiszedett csirkemelleket, majd szeleteljük fel éles késsel. Tálaljuk forró krumplipürével, és ne felejtsünk el a szaftból is merni rá!



Elkészítési tipp

Mindig pihentessük szeletelés előtt pár percig az egészben sült húsokat!

Rakhatunk a csirke mellé bármilyen zöldséget is a sütőbe!

Az igazán finom krumplipüré inkább híg, mint sűrű és darabos.