“Mennyi íz!” Medvehagymás kecskesajtos tabulé

A medvehagyma szezon egyik kedvenc gyorsan összedobós étele ez, amit ehetünk ebédre, vacsorára, magában, de akár köretként is! A benne lévő zöldektől igazi ízbomba! 

Elő- és elkészítési idő

25 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 475 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g bulgur
  • 3 dl víz
  • 1 kis cukkini
  • 100 g medvehagyma
  • 100 g petrezselyem
  • 50 g menta
  • 50 g friss koriander
  • 100 g kecskesajt
  • 1 citrom leve
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a cukkinit, majd az étolajon pirítsuk le kicsit, magas falú fazékban.
  2. Adjuk hozzá a bulgurt, forgassuk össze, majd öntsük fel 3 dl vízzel. Facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk, majd fedjük le, és a legalacsonyabb lángon főzzük 10-15 percig, amíg a bulgur magába nem szívja az összes folyadékot.
  3. Mossuk meg a zöldfűszereket alaposan, majd aprítsuk fel. Keverjük a megpuhult bulgurhoz, és már kész is!
  4. Tálaljuk a felkockázott kecskesajttal és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Ehetjük akár melegen, akár hidegen is!

Tehetünk bele egy kevés mazsolát, ha szeretjük a különleges ízeket!

Kecskesajt helyett használhatunk bármilyen másik sajtot is!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mennyi íz!” Medvehagymás kecskesajtos tabulé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a cukkinit, majd az étolajon pirítsuk le kicsit, magas falú fazékban.
  2. Adjuk hozzá a bulgurt, forgassuk össze, majd öntsük fel 3 dl vízzel. Facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk, majd fedjük le, és a legalacsonyabb lángon főzzük 10-15 percig, amíg a bulgur magába nem szívja az összes folyadékot.
  3. Mossuk meg a zöldfűszereket alaposan, majd aprítsuk fel. Keverjük a megpuhult bulgurhoz, és már kész is!
  4. Tálaljuk a felkockázott kecskesajttal és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Ehetjük akár melegen, akár hidegen is!

Tehetünk bele egy kevés mazsolát, ha szeretjük a különleges ízeket!

Kecskesajt helyett használhatunk bármilyen másik sajtot is!