“Észre sem veszed a sóskát” - Sóskás krumplifőzelék gyerekeknek

Igazi mumus a kicsiknél a sóska, pedig itt a szezonja, és ha krumplifőzelékbe teszünk egy-két marékkal, nem is olyan savanykás! Próbáljuk ki, hátha sikerül egy kis vitamint becsempészni vele az étrendbe!

Elő- és elkészítési idő

15

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 530 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 40 dkg sóska
  • 4 tojás
  • 4 ek Vénusz étolaj 
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a krumplit, pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
  2. Mossuk meg a sóskát is, tépkedjük le a szárát.
  3. Magas falú edényben, az étolaj felén pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, fedjük le, és főzzük puhára 20-25 perc alatt.
  4. Ha a krumpli megpuhult, keverjük bele a sóskaleveleket és a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük le. Gyakran keverve forraljuk újra, ha szükséges, sűrítsük be egy picit.
  5. Tálaljuk forrón, frissen sütött tükörtojásokkal!


            Elkészítési tipp

            Készíthetünk hozzá bugyantott tojást is!

            Használjunk könnyen szétfővő sárga burgonyát a főzelék készítéséhez!

            Ételallergia tipp

            Laktózérzékenyek kipróbálhatják tejszín helyett kókusztejjel is!

            Vénusz napraforgó-étolaj

            Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Észre sem veszed a sóskát” - Sóskás krumplifőzelék gyerekeknek

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Mossuk meg alaposan a krumplit, pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
            2. Mossuk meg a sóskát is, tépkedjük le a szárát.
            3. Magas falú edényben, az étolaj felén pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, fedjük le, és főzzük puhára 20-25 perc alatt.
            4. Ha a krumpli megpuhult, keverjük bele a sóskaleveleket és a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük le. Gyakran keverve forraljuk újra, ha szükséges, sűrítsük be egy picit.
            5. Tálaljuk forrón, frissen sütött tükörtojásokkal!



                      Elkészítési tipp

                      Készíthetünk hozzá bugyantott tojást is!

                      Használjunk könnyen szétfővő sárga burgonyát a főzelék készítéséhez!

                      Ételallergia tipp

                      Laktózérzékenyek kipróbálhatják tejszín helyett kókusztejjel is!