“Hidegen is, melegen is ” Joghurtos zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzeléknek, akárhogy is készítjük, igazi tavaszi színe van! Ez itt éppen a joghurttól lett igazán friss élénkzöld! Ehetjük hidegen és melegen, mindenhogy finom!

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 535 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg angol zeller
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • borsólevél a díszítéshez
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a zöldborsót. Ha piacról vettük, tegyünk félre a borsó zsenge szárából is!
  2. Magas falú edényben kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint egy kis színt kap, adjuk hozzá a vékonyra szelt zellerszárat, majd a zöldborsót is. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedjük le, és 20-25 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Szűrjük le, majd öntsük a megpuhult zöldségek felét konyhai aprítógépbe, és pürésítsük össze. Közben apránként adagoljuk hozzá a natúr joghurtot, és facsarjuk bele a citrom levét is.
  4. Tegyük vissza a főzeléket a fazékba, adjuk hozzá a korábban félrerakott felét is, és forraljuk össze. Ha szükséges, alacsony lángon, gyakran kevergetve, hagyjuk kicsit sűrűsödni!
  5. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk forrón, pár kanál krémesre kevert tejföllel és apróra vágott zsenge borsószárakkal.


            Elkészítési tipp

            Keverjünk bele tálaláskor egy kis fetasajtot!

            Turmixoláskor adhatunk hozzá egy kis petrezselymet, hiszen a zöldborsóval szuperül illenek egymáshoz!

            Ételallergia tipp

            Laktózmentes joghurtot és tejfölt használva könnyen lehet laktózmentes is!

            Vénusz 100% napraforgó-étolaj

            A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Hidegen is, melegen is ” Joghurtos zöldborsófőzelék

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Mossuk meg alaposan a zöldborsót. Ha piacról vettük, tegyünk félre a borsó zsenge szárából is!
            2. Magas falú edényben kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint egy kis színt kap, adjuk hozzá a vékonyra szelt zellerszárat, majd a zöldborsót is. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedjük le, és 20-25 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
            3. Szűrjük le, majd öntsük a megpuhult zöldségek felét konyhai aprítógépbe, és pürésítsük össze. Közben apránként adagoljuk hozzá a natúr joghurtot, és facsarjuk bele a citrom levét is.
            4. Tegyük vissza a főzeléket a fazékba, adjuk hozzá a korábban félrerakott felét is, és forraljuk össze. Ha szükséges, alacsony lángon, gyakran kevergetve, hagyjuk kicsit sűrűsödni!
            5. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk forrón, pár kanál krémesre kevert tejföllel és apróra vágott zsenge borsószárakkal.



                      Elkészítési tipp

                      Keverjünk bele tálaláskor egy kis fetasajtot!

                      Turmixoláskor adhatunk hozzá egy kis petrezselymet, hiszen a zöldborsóval szuperül illenek egymáshoz!

                      Ételallergia tipp

                      Laktózmentes joghurtot és tejfölt használva könnyen lehet laktózmentes is!