“Megadjuk a módját” - sonkás-tükörtojásos tart

Ha picit szeretnénk megtörni a húsvéti reggeli hagyományát, vegyünk elő egy levelestésztát, és fél óra alatt mennyei lepényt készíthetünk a megszokott ízekkel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 680 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél csomag leveles tészta
  • 20 dkg sonka
  • 4 tojás
  • 2 szál újhagyma
  • fél cukkini
  • 20 dkg fehér cheddar
  • 2 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy piteformát. Nyújtsuk ki a leveles tésztát fél centi vastagságúra, majd terítsük be vele a sütőformát. A kilógó részeket vágjuk le, majd hajtogassuk be. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 5 perc alatt süssük elő.
  3. Halmozzunk az elősütött tésztára vékony szeletekre szelt cukkinit, apróra vágott újhagymát és a feldarabolt sajtot, sonkát. Végül üssünk rá 4 tojást, vigyázva, hogy ne folyjon ki a sárgája, sózzuk kicsit, és tegyük a sütőbe.
  4. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg a sajt elolvad, és a tojássárgája elkezd megkötni.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Sonka nélkül, akár csak sajttal és tojással is igazán finom!

Kipróbálhatjuk a hagyományos húsvéti sonkából is, úgy még ünnepibb!

Tálalás előtt megszórhatjuk zöldfűszerekkel is!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

626 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Megadjuk a módját” - sonkás-tükörtojásos tart

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy piteformát. Nyújtsuk ki a leveles tésztát fél centi vastagságúra, majd terítsük be vele a sütőformát. A kilógó részeket vágjuk le, majd hajtogassuk be. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 5 perc alatt süssük elő.
  3. Halmozzunk az elősütött tésztára vékony szeletekre szelt cukkinit, apróra vágott újhagymát és a feldarabolt sajtot, sonkát. Végül üssünk rá 4 tojást, vigyázva, hogy ne folyjon ki a sárgája, sózzuk kicsit, és tegyük a sütőbe.
  4. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg a sajt elolvad, és a tojássárgája elkezd megkötni.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Sonka nélkül, akár csak sajttal és tojással is igazán finom!

Kipróbálhatjuk a hagyományos húsvéti sonkából is, úgy még ünnepibb!

Tálalás előtt megszórhatjuk zöldfűszerekkel is!