“Legyen emlékezetes az ünnep!” Tavaszi strata

Íme egy különleges tojásos étel, amihez nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, mégis csodálatosan finom ebéd lehet!

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 730 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg szikkadt kenyér
  • 15 dkg sonka
  • 1 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 20 g friss kakukkfű
  • 20 g friss petrezselyem
  • 8 tojás
  • 5 dl tej
  • só, bors
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 kenőmargarin

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Vágjuk 2 centis kockákra a szikkadt kenyeret, majd teflonserpenyőben, kevés Vénuszon futtassuk meg, amíg aranybarna lesz.
  3. Magas falú, hőálló edényben kanálnyi Vénuszon pirítsuk le a felaprított póréhagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a felszeletelt sonkát, az apróra vágott zöldfűszereket, majd a lepirított kenyérkockákat is. Sózzuk!
  4. Nagy keverőtálban verjük fel a tojásokat a tejjel, majd öntsük ezt is a fazékba. Reszeljük bele a sajtot, és lefedve hagyjuk állni fél órát, amíg a kenyér magába szívja a nedvességet.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt, süssük addig, amíg piros nem lesz a teteje.
  6. Tálaljuk forrón, kevés reszelt sajttal, és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Sonka helyett kipróbálhatjuk szalámival, vagy kolbásszal is.

Bátran dolgozzunk húsvéti maradékokból, ezt a receptet arra találták ki, hogy semmi ne vesszen kárba!

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyeret is használhatunk hozzá, ha van érzékeny a családban.

Vénusz Omega

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Omega kenőmargarin az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak megfelelő arányával járul hozzá a szervezet számára esszenciális zsírsavak változatos étrendbe történő beépítéséhez. A Vénusz Omega margarinoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

758 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Legyen emlékezetes az ünnep!” Tavaszi strata

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Vágjuk 2 centis kockákra a szikkadt kenyeret, majd teflonserpenyőben, kevés Vénuszon futtassuk meg, amíg aranybarna lesz.
  3. Magas falú, hőálló edényben kanálnyi Vénuszon pirítsuk le a felaprított póréhagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a felszeletelt sonkát, az apróra vágott zöldfűszereket, majd a lepirított kenyérkockákat is. Sózzuk!
  4. Nagy keverőtálban verjük fel a tojásokat a tejjel, majd öntsük ezt is a fazékba. Reszeljük bele a sajtot, és lefedve hagyjuk állni fél órát, amíg a kenyér magába szívja a nedvességet.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt, süssük addig, amíg piros nem lesz a teteje.
  6. Tálaljuk forrón, kevés reszelt sajttal, és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Sonka helyett kipróbálhatjuk szalámival, vagy kolbásszal is.

Bátran dolgozzunk húsvéti maradékokból, ezt a receptet arra találták ki, hogy semmi ne vesszen kárba!

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyeret is használhatunk hozzá, ha van érzékeny a családban.