“Elég hozzá egy serpenyő” spárgás halas leveles tészta

Az angolok One pot-nak hívják az olyan ételt, amihez tényleg elég csak egy serpenyő! Ez pedig most tele van hallal, spárgával, mennyei finom és még azoknak is kedvez, akik utálnak mosogatni!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 éhes főre

Kalória

~ 875 kcal

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél csomag levelestészta
  • fél csomag spárga
  • 30 dkg lazac
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • friss kapor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a spárgát, vágjuk le az utolsó 1-2 centit belőle, majd daraboljuk 5-6 centi hosszúságúra. Mossuk meg, és daraboljuk ugyanekkorára az újhagymát is.
  3. Öntött, fémnyelű serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, rakjuk bele a bőrétől megfosztott, nagyobb darabokra szelt lazacot, a spárgát, az újhagymát és az apróra vágott fokhagymát is. Sózzuk ízlés szerint!  Nem kell nagyon kevergetni, elég párszor átrázni a serpenyőben az alapanyagokat, vigyázva, hogy ne essen szét a hal. Hintsük be kevés feldarabolt friss kaporral.
  4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a leveles tésztát, és vágjunk belőle akkora kört, ami kicsit nagyobb, mint a serpenyő. Helyezzük óvatosan az alapanyagokra, és nyomkodjuk le jól a szélét, hogy mindenhol befedjük. Villával szurkáljuk meg kicsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg megpirul a tészta, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Helyezzünk a serpenyőre egy tányért, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg, és már tálalhatunk is!


Elkészítési tipp

Spárga helyett használhatunk cukkinit, vagy bármilyen semlegesebb zöldséget!

Csavarjunk citromot a kész ételre, még pikánsabb lesz!

Tálalhatjuk kikevert tejföllel is!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Elég hozzá egy serpenyő” spárgás halas leveles tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a spárgát, vágjuk le az utolsó 1-2 centit belőle, majd daraboljuk 5-6 centi hosszúságúra. Mossuk meg, és daraboljuk ugyanekkorára az újhagymát is.
  3. Öntött, fémnyelű serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, rakjuk bele a bőrétől megfosztott, nagyobb darabokra szelt lazacot, a spárgát, az újhagymát és az apróra vágott fokhagymát is. Sózzuk ízlés szerint!  Nem kell nagyon kevergetni, elég párszor átrázni a serpenyőben az alapanyagokat, vigyázva, hogy ne essen szét a hal. Hintsük be kevés feldarabolt friss kaporral.
  4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a leveles tésztát, és vágjunk belőle akkora kört, ami kicsit nagyobb, mint a serpenyő. Helyezzük óvatosan az alapanyagokra, és nyomkodjuk le jól a szélét, hogy mindenhol befedjük. Villával szurkáljuk meg kicsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg megpirul a tészta, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Helyezzünk a serpenyőre egy tányért, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg, és már tálalhatunk is!



Elkészítési tipp

Spárga helyett használhatunk cukkinit, vagy bármilyen semlegesebb zöldséget!

Csavarjunk citromot a kész ételre, még pikánsabb lesz!

Tálalhatjuk kikevert tejföllel is!