„Ettől aztán jól laksz” Cukkinis-füstölt sajtos penne

Sokan gondolják, hogy húsmentes ételekkel nem lehet jól lakni. Pedig a húsmentes, nem jelenti, hogy az étel ízetlen vagy fantáziátlan lenne. Sőt! Egészségünk szempontjából érdemes beiktatni hetente akár többször is, húsmentes napokat. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~547 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg penne
  • 1 vöröshagyma
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 80 dkg cukkini
  • 1 citrom facsart leve
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg füstölt sajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, almareszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig pároljuk.
  3. A tejszínt hozzáöntjük, pár percig együtt főzzük. Citromlével savanyítjuk és 10 dkg reszelt sajtot belekeverünk a szószba.
  4. A tésztát kifőzzük és a szósszal összeforgatjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.


Elkészítési tipp

A cukkini mellett tehetünk még hozzá más zöldséget is, pl. paradicsomot, paprikákat, brokkolit.

A cukkinit azért érdemes reszelve használni, mert így homogénebb szószt kapunk és a gyerekek is könnyebben elfogadják.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal, a tejszínt növényi tejszínnel helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ettől aztán jól laksz” Cukkinis-füstölt sajtos penne

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, almareszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig pároljuk.
  3. A tejszínt hozzáöntjük, pár percig együtt főzzük. Citromlével savanyítjuk és 10 dkg reszelt sajtot belekeverünk a szószba.
  4. A tésztát kifőzzük és a szósszal összeforgatjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.



Elkészítési tipp

A cukkini mellett tehetünk még hozzá más zöldséget is, pl. paradicsomot, paprikákat, brokkolit.

A cukkinit azért érdemes reszelve használni, mert így homogénebb szószt kapunk és a gyerekek is könnyebben elfogadják.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal, a tejszínt növényi tejszínnel helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz tipp

Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával finomabb mártást eredményez. Válasszuk ezt a terméket az elkészítéshez!