“Együtt tekertük” tavaszi tekercs

Érdemes otthon is elkészíteni ezt az éttermekből már itthon is jól ismert ropogós kínai fogást! Vonjuk be a családot vagy a barátokat is a tekerésbe, közben pedig beszélgessünk! Jó móka lesz!

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 195 kcal

Allergének

Szója

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 12-20 rizstészta lap
  • 1 sárgarépa
  • 3 szál szárzeller
  • 3-4 újhagyma
  • köteg friss koriander
  • 6 ek szójaszósz
  • 2-3 friss chilipaprika kierezve, kimagozva
  • 3 ek rizsecet
  • 1 dl víz
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi olajon pirítsuk le a darált sertést a fokhagymával. Amint színt kap, adjunk hozzá 2 kanálnyi szójaszószt, a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd próbáljuk 5-6 centi hosszú, minél keskenyebb csíkokra vágni.
  3. Forraljunk vizet, majd öntsük egy leveses tányérba. Mártsuk bele a rizstészta lapokat 10-15 másodpercre, majd tegyük száraz deszkára. Pakoljunk a közepére bő kanálnyi húst, és halmozzunk rá a zöldségekből is vegyesen legalább ugyanannyit. Ne felejtsünk el rakni bele a felaprított korianderből sem! Igazítsuk hosszúkás formára a tölteléket, hajtsuk rá a rizslap alját és tetejét, majd tekerjük fel úgy, hogy szorítsuk közben egy kicsit, és ne essen szét a tekercs.
  4. Hevítsünk kanálnyi étolajat nagy teflonserpenyőben, majd óvatosan helyezzük bele a tekercseket. Pirítsuk nagy lángon, így 1-2 perc elegendő is lesz a tekercs mindkét oldalának.
  5. Keverjünk ki pár kanál szójaszószt a rizsecettel, a felaprított chilivel és apróra vágott újhagymával. Hígítsuk fel vízzel, és máris tálalhatjuk a megpirított tavaszi tekercsekkel!


Elkészítési tipp

Fontos, hogy jó szorosan csavarjuk fel, akkor nem esik majd szét a sütésnél, és könnyebben is lehet majd enni!

Készíthetjük vega verzióban tofuval vagy akár csak zöldségekkel!

Ha igazán forró a serpenyő, amiben pirítjuk a tekercseket, akkor elég 10-20 másodperc is, amíg felhólyagosodik, és megpirul a tekercsek oldala.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együtt tekertük” tavaszi tekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi olajon pirítsuk le a darált sertést a fokhagymával. Amint színt kap, adjunk hozzá 2 kanálnyi szójaszószt, a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd próbáljuk 5-6 centi hosszú, minél keskenyebb csíkokra vágni.
  3. Forraljunk vizet, majd öntsük egy leveses tányérba. Mártsuk bele a rizstészta lapokat 10-15 másodpercre, majd tegyük száraz deszkára. Pakoljunk a közepére bő kanálnyi húst, és halmozzunk rá a zöldségekből is vegyesen legalább ugyanannyit. Ne felejtsünk el rakni bele a felaprított korianderből sem! Igazítsuk hosszúkás formára a tölteléket, hajtsuk rá a rizslap alját és tetejét, majd tekerjük fel úgy, hogy szorítsuk közben egy kicsit, és ne essen szét a tekercs.
  4. Hevítsünk kanálnyi étolajat nagy teflonserpenyőben, majd óvatosan helyezzük bele a tekercseket. Pirítsuk nagy lángon, így 1-2 perc elegendő is lesz a tekercs mindkét oldalának.
  5. Keverjünk ki pár kanál szójaszószt a rizsecettel, a felaprított chilivel és apróra vágott újhagymával. Hígítsuk fel vízzel, és máris tálalhatjuk a megpirított tavaszi tekercsekkel!



Elkészítési tipp

Fontos, hogy jó szorosan csavarjuk fel, akkor nem esik majd szét a sütésnél, és könnyebben is lehet majd enni!

Készíthetjük vega verzióban tofuval vagy akár csak zöldségekkel!

Ha igazán forró a serpenyő, amiben pirítjuk a tekercseket, akkor elég 10-20 másodperc is, amíg felhólyagosodik, és megpirul a tekercsek oldala.