“Ez lesz az új kedvenc” Paprikaszószos-csirkés makaróni

Ez ízleni fog ám  kicsiknek-nagyoknak! Csakis akkor készítsük el, ha utána felkészülünk rá, hogy még sokszor fogják kérni! Szerencsére a szósz alapja könnyen fagyasztható, úgyhogy tarthatunk belőle néhány adaggal!

Elő- és elkészítési idő

25 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 780 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag makaróni
  • 1 egész csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 nagy kaliforniai paprika
  • 20 dkg vörös cheddar sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra! Tegyük tepsire a kaliforniai paprikákat, majd süssük 20-25 percig, amíg elkezd feketedni a héja. Vegyük ki, tegyük egy edénybe, és fedjük le, amíg kicsit kihűl, majd óvatosan húzzuk le a héját a paprikáknak, és csumázzuk ki őket.
  2. Magas falú edényben kanálnyi étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a sült paprikát, forgassuk össze, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Forraljuk fel, majd botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a szószt.
  3. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lereszelt cheddar sajtot is. Keverjük, amíg egészen bele nem olvad.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztának! Amint forr, sózzuk meg, majd rakjuk bele a tésztát, és főzzük készre a csomagoláson jelzett idő alatt.
  5. Hevítsünk teflonserpenyőben 2 kanálnyi olajat, majd magas hőfokon, pirítsuk meg rövid idő alatt a felkockázott csirkemellet. Ha szép aranybarna lett, keverjük a paprikaszószhoz a szaftjával együtt. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a tésztával! Hintsünk rá kevés frissen vágott petrezselymet.


Elkészítési tipp

Hagyjuk a gyerekeknek is, hogy segítsenek: turmixoljunk együtt!

A kész tésztára reszelhetünk egy kis parmezánt.

Hús nélkül is igazán finom, akkor tehetünk még rá extra reszelt sajtot vagy olíva bogyót!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ez lesz az új kedvenc” Paprikaszószos-csirkés makaróni

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra! Tegyük tepsire a kaliforniai paprikákat, majd süssük 20-25 percig, amíg elkezd feketedni a héja. Vegyük ki, tegyük egy edénybe, és fedjük le, amíg kicsit kihűl, majd óvatosan húzzuk le a héját a paprikáknak, és csumázzuk ki őket.
  2. Magas falú edényben kanálnyi étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a sült paprikát, forgassuk össze, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Forraljuk fel, majd botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a szószt.
  3. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lereszelt cheddar sajtot is. Keverjük, amíg egészen bele nem olvad.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztának! Amint forr, sózzuk meg, majd rakjuk bele a tésztát, és főzzük készre a csomagoláson jelzett idő alatt.
  5. Hevítsünk teflonserpenyőben 2 kanálnyi olajat, majd magas hőfokon, pirítsuk meg rövid idő alatt a felkockázott csirkemellet. Ha szép aranybarna lett, keverjük a paprikaszószhoz a szaftjával együtt. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a tésztával! Hintsünk rá kevés frissen vágott petrezselymet.



Elkészítési tipp

Hagyjuk a gyerekeknek is, hogy segítsenek: turmixoljunk együtt!

A kész tésztára reszelhetünk egy kis parmezánt.

Hús nélkül is igazán finom, akkor tehetünk még rá extra reszelt sajtot vagy olíva bogyót!