„Visszük a játszóra” Házi csokis tejszelet

A tejszelet minden gyerek kedvence! Ha pedig otthon készül, pláne az! Vigyünk egy adaggal a játszótérre, mindenki odalesz érte!

Elő- és elkészítési idő

30 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 176 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 80 dkg cukor
  • 60 dkg rizsliszt

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Olvasszuk fel a feldarabolt csokit a Vénusz Valódi Vajjal és a kávéval.
  3. Verjük fehéredésig a cukrot a tojással, majd adagoljuk hozzá a kávés csokis masszát. Folyamatos keverés mellett szitáljuk bele a lisztet a sütőporral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Töltsük a híg tésztát habzsákba.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd nyomjunk rá a habzsákból 1-2 centi széles, 8-10 centi hosszú csíkokat. Hagyjunk közöttük elegendő helyet, mert a tészta el fog terülni!
  5. Tegyük a sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni!
  6. Forraljuk fel a tejet a cukorral, majd állandó keverés mellett szitáljuk bele a rizslisztet, és alacsony lángon főzzük 10 percig. Hagyjuk kihűlni, és töltsük habzsákba ezt is.
  7. Nyomjunk a habzsákból a csokis tésztára, majd szendvicsként zárjuk le egy másik darab tésztával. Ismételjük amíg el nem fogy. Tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Tehetünk a tejes réteghez is egy kis kakaót, így duplán csokis lesz a tejszelet.

Ha nincs otthon habzsákunk, használjunk tiszta nejlonzacskót, melynek vágjunk nagyon pici lyukat a végére!

Ha a gyerekeknek nem akarunk kávét adni, nyugodtan hagyjuk ki belőle.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Visszük a játszóra” Házi csokis tejszelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Olvasszuk fel a feldarabolt csokit a Vénusz Valódi Vajjal és a kávéval.
  3. Verjük fehéredésig a cukrot a tojással, majd adagoljuk hozzá a kávés csokis masszát. Folyamatos keverés mellett szitáljuk bele a lisztet a sütőporral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Töltsük a híg tésztát habzsákba.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd nyomjunk rá a habzsákból 1-2 centi széles, 8-10 centi hosszú csíkokat. Hagyjunk közöttük elegendő helyet, mert a tészta el fog terülni!
  5. Tegyük a sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni!
  6. Forraljuk fel a tejet a cukorral, majd állandó keverés mellett szitáljuk bele a rizslisztet, és alacsony lángon főzzük 10 percig. Hagyjuk kihűlni, és töltsük habzsákba ezt is.
  7. Nyomjunk a habzsákból a csokis tésztára, majd szendvicsként zárjuk le egy másik darab tésztával. Ismételjük amíg el nem fogy. Tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Tehetünk a tejes réteghez is egy kis kakaót, így duplán csokis lesz a tejszelet.

Ha nincs otthon habzsákunk, használjunk tiszta nejlonzacskót, melynek vágjunk nagyon pici lyukat a végére!

Ha a gyerekeknek nem akarunk kávét adni, nyugodtan hagyjuk ki belőle.