“Fehérje tuning” Roston csirkemell pirított erdei gombákkal

A gomba és a csirke is fehérjében gazdag alapanyag, a kettő ötvözete így tökéletes tuning egy kiadós edzés után, ráadásul szuperül illenek is egymáshoz.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 1120 Kcal

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg friss erdei gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk mustár
  • 2 dl tejszín
  • csipetnyi kakukkfű
  • pár levél friss zsálya
  • só, bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a rizzsel: Magas falú fazékban hevítsünk étolajat, majd adjuk hozzá az átöblített rizst. Vigyázva, hogy ne kapjon oda hagyjuk kicsit üvegesedni, sózzuk, majd öntsük fel 1,7 dl forró vízzel. Fedjük le az edényt, tegyük a legkisebbre a lángot, és főzzük készre 15-20 perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd helyezzük bele a kicsontozott, kettévágott csirkemelleket, bőrével lefelé. Pár perc alatt lepirul, ekkor fordítsuk meg, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd dobjuk az előmelegített sütőbe, és süssük készre 10-12 perc alatt. Ha kész, tegyük vágódeszkára pihenni a húsokat, a visszamaradt szaftot pedig rakjuk újra serpenyőstől a tűzhelyre.
  3. Pirítsuk le gyorsan, nagy lángon a visszamaradt szaftban a felaprított erdei gombákat és a vékonyra szelt fokhagymát. Amint elkezd összeesni, öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a kevés mustárt és a friss fűszernövényeket. Pár perc alatt sűrítsük be kicsit, sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón a finom pergő rizzsel és a felszeletelt csirkemellel!


Elkészítési tipp

Dolgozzunk olyan serpenyővel, aminek hőálló a nyele, és be lehet tenni a sütőbe. Vigyázzunk majd, amikor a gombát sütjük benne, nagyon forró lesz!


Mindig kizárólag ellenőrzött gombát használjunk a főzéshez!


Köretként adhatunk hozzá barnarizst, ami szintén fehérjében gazdag.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Fehérje tuning” Roston csirkemell pirított erdei gombákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a rizzsel: Magas falú fazékban hevítsünk étolajat, majd adjuk hozzá az átöblített rizst. Vigyázva, hogy ne kapjon oda hagyjuk kicsit üvegesedni, sózzuk, majd öntsük fel 1,7 dl forró vízzel. Fedjük le az edényt, tegyük a legkisebbre a lángot, és főzzük készre 15-20 perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd helyezzük bele a kicsontozott, kettévágott csirkemelleket, bőrével lefelé. Pár perc alatt lepirul, ekkor fordítsuk meg, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd dobjuk az előmelegített sütőbe, és süssük készre 10-12 perc alatt. Ha kész, tegyük vágódeszkára pihenni a húsokat, a visszamaradt szaftot pedig rakjuk újra serpenyőstől a tűzhelyre.
  3. Pirítsuk le gyorsan, nagy lángon a visszamaradt szaftban a felaprított erdei gombákat és a vékonyra szelt fokhagymát. Amint elkezd összeesni, öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a kevés mustárt és a friss fűszernövényeket. Pár perc alatt sűrítsük be kicsit, sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón a finom pergő rizzsel és a felszeletelt csirkemellel!



Elkészítési tipp

Dolgozzunk olyan serpenyővel, aminek hőálló a nyele, és be lehet tenni a sütőbe. Vigyázzunk majd, amikor a gombát sütjük benne, nagyon forró lesz!


Mindig kizárólag ellenőrzött gombát használjunk a főzéshez!


Köretként adhatunk hozzá barnarizst, ami szintén fehérjében gazdag.