“Rózsaszín álom” epres-fehércsokis blondie

Ennél szebb édességet el sem lehet képzelni. A tetején lévő finom krém gyönyörű sima! Lehet belőle ünnepi süti, amivel biztos, hogy nagy sikert aratunk!

Elő- és elkészítési idő

40 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 270 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 150 g cukor
  • 4 tojás
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 150 g liszt
  • 500 g eper
  • 100 g fehércsoki
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 lap zselatin
  • 250 g natúr krémsajt

Elkészítés

  1. Mossuk meg az epret, vágjuk le a tetejét, majd szeleteljük fel, és fazékban kezdjük el főzni. Vizet nem kell hozzáadni, hamar összeesik, és levet ereszt. Főzzük 30 percig amíg szétesik, és sűrű szirupot kapunk.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. Verjük fel fehéredésig a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, majd lisztet és a vaníliarúd kikapart magjait is. Keverjük bele a sűrű eperszirup -át és a felaprított fehércsokit is.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsük bele a sűrű masszát. Egyengessük el, majd tegyük a sütőbe, és süssük készre 30 perc alatt. Hagyjuk hűlni a tepsiben.
  5. Közben áztassuk be 10 percre tálkányi hideg vízbe a lapzselatint. Ha megpuhult, keverjük bele a forró eperszirupba, majd az egészet forgassuk össze natúr krémsajttal. Öntsük a kihűlt tészta tetejére, és hagyjuk hűtőben kidermedni mielőtt felszeleteljük.


Elkészítési tipp

Ha épp nincs eperszezon, málnából is készíthetjük, azzal is nagyon finom.

Fehércsoki helyett kipróbálhatjuk étcsokoládéval is.

Aprítsunk aszalt epret is a tésztába!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

625 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rózsaszín álom” epres-fehércsokis blondie

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg az epret, vágjuk le a tetejét, majd szeleteljük fel, és fazékban kezdjük el főzni. Vizet nem kell hozzáadni, hamar összeesik, és levet ereszt. Főzzük 30 percig amíg szétesik, és sűrű szirupot kapunk.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. Verjük fel fehéredésig a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, majd lisztet és a vaníliarúd kikapart magjait is. Keverjük bele a sűrű eperszirup -át és a felaprított fehércsokit is.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsük bele a sűrű masszát. Egyengessük el, majd tegyük a sütőbe, és süssük készre 30 perc alatt. Hagyjuk hűlni a tepsiben.
  5. Közben áztassuk be 10 percre tálkányi hideg vízbe a lapzselatint. Ha megpuhult, keverjük bele a forró eperszirupba, majd az egészet forgassuk össze natúr krémsajttal. Öntsük a kihűlt tészta tetejére, és hagyjuk hűtőben kidermedni mielőtt felszeleteljük.



Elkészítési tipp

Ha épp nincs eperszezon, málnából is készíthetjük, azzal is nagyon finom.

Fehércsoki helyett kipróbálhatjuk étcsokoládéval is.

Aprítsunk aszalt epret is a tésztába!