„Ez nem lesz kapufa” Kolbászos hasé

Nem árt egy-két laktató falattal készülnünk, ha a fiúk este meccset néznek. Ez a kolbászos hasé gyorsan elkészül, és nagyon hálásak lesznek érte  a foci drukkerek.

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

3 fő

Kalória

~346 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g szárazkolbász
  • pár szál friss kakukkfű
  • 3 nagyobb paradicsom
  • só, bors
  • 8 dkg cheddar sajt
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a kolbászt. Adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát is, majd a kockákra vágott paradicsomot és a kakukkfüvet is. Sózzuk, borsozzuk, főzzük készre gyorsan pár perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát minél vékonyabbra. Nagyobb pogácsa szaggatóval formáljunk belőle korongokat. Halmozzunk a korongokra apró kockákra vágott sajtot, majd pár kanálnyi kolbászos szószt. Hajtsuk vissza a felét, hogy félkört kapjunk, és zárjuk le alaposan a szélét.
  4. Helyezzük a félköröket sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük le a felvert tojással. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20 perc alatt, amíg a tészta megemelkedik, és szép aranybarna lesz.


Elkészítési tipp

A bátrabbaknak aprítsunk chilit is a szószba!

Kolbász helyett készíthetjük csirkével, úgy is nagyon finom.

Tálaljunk hozzá krémesre kevert tejfölt, apróra vágott snidlinggel!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ez nem lesz kapufa” Kolbászos hasé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a kolbászt. Adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát is, majd a kockákra vágott paradicsomot és a kakukkfüvet is. Sózzuk, borsozzuk, főzzük készre gyorsan pár perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát minél vékonyabbra. Nagyobb pogácsa szaggatóval formáljunk belőle korongokat. Halmozzunk a korongokra apró kockákra vágott sajtot, majd pár kanálnyi kolbászos szószt. Hajtsuk vissza a felét, hogy félkört kapjunk, és zárjuk le alaposan a szélét.
  4. Helyezzük a félköröket sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük le a felvert tojással. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20 perc alatt, amíg a tészta megemelkedik, és szép aranybarna lesz.



Elkészítési tipp

A bátrabbaknak aprítsunk chilit is a szószba!

Kolbász helyett készíthetjük csirkével, úgy is nagyon finom.

Tálaljunk hozzá krémesre kevert tejfölt, apróra vágott snidlinggel!