“Milyen krémes!” - Erdei gombás spenótos quiche

A quiche hidegen és melegen is fogyasztható, tésztája a Vénusztól omlós, míg a tölteléke finom krémes!
Elő- és elkészítési idő

30 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~156 kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 125 g Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 1 ek víz
  • csipet só

  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 300 g erdei gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g spenót
  • 80 g füstölt sonka
  • 10 dkg cheddar sajt
  • pár szál friss kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, a csipet sóból és a Vénusz Vajízű Sütőmargarinból. Adjuk hozzá a tojást és a kanálnyi vizet is, gyúrjuk egyenletesre, majd tegyük a tésztát a hűtőbe negyed órára pihenni.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, tekerjük fel óvatosan a sodrófára, majd helyezzük egy Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal enyhén kikent piteformába. Vágjuk le a lelógó részeit, és szurkáljuk meg villával a közepét.
  4. Tegyünk száraz babot vagy lencsét egy alufóliába, és rakjuk a tésztára: ez fogja majd meggátolni, hogy az elősütés közben felpúposodjon. Rakjuk a sütőbe, és süssük elő 15 perc alatt. 10 perc után vegyük le róla a nehezéket, és süssük tovább 5 percig.
  5. Nagy teflonserpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg gyorsan a felaprított fokhagymát és a gombát, majd mielőtt levet eresztene, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. Pirítsuk meg a feldarabolt füstölt sonkát és a megmosott, lecsepegtetett spenótot is.
  6. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk ízlés szerint. Halmozzuk a felkockázott sajtot, a pirított gombát és a füstölt sonkás spenótot is az elősütött tésztára. Öntsük le a tejszínes tojással, morzsoljunk rá kevés friss kakukkfüvet, és tegyük a sütőbe. Süssük készre 35-40 perc alatt.


Elkészítési tipp

Bébispenót helyett készíthetjük rendessel is, ekkor viszont vágjuk ki az ereket a levelekből.

Elkészíthetjük vegetáriánus verzióját is, sonka nélkül.

Variálhatjuk a sajtféléket is, nagyon finom úgy is, ha egy kevés kékpenészes sajtot morzsolunk bele.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Milyen krémes!” - Erdei gombás spenótos quiche

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, a csipet sóból és a Vénusz Vajízű Sütőmargarinból. Adjuk hozzá a tojást és a kanálnyi vizet is, gyúrjuk egyenletesre, majd tegyük a tésztát a hűtőbe negyed órára pihenni.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, tekerjük fel óvatosan a sodrófára, majd helyezzük egy Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal enyhén kikent piteformába. Vágjuk le a lelógó részeit, és szurkáljuk meg villával a közepét.
  4. Tegyünk száraz babot vagy lencsét egy alufóliába, és rakjuk a tésztára: ez fogja majd meggátolni, hogy az elősütés közben felpúposodjon. Rakjuk a sütőbe, és süssük elő 15 perc alatt. 10 perc után vegyük le róla a nehezéket, és süssük tovább 5 percig.
  5. Nagy teflonserpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg gyorsan a felaprított fokhagymát és a gombát, majd mielőtt levet eresztene, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. Pirítsuk meg a feldarabolt füstölt sonkát és a megmosott, lecsepegtetett spenótot is.
  6. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk ízlés szerint. Halmozzuk a felkockázott sajtot, a pirított gombát és a füstölt sonkás spenótot is az elősütött tésztára. Öntsük le a tejszínes tojással, morzsoljunk rá kevés friss kakukkfüvet, és tegyük a sütőbe. Süssük készre 35-40 perc alatt.



Elkészítési tipp

Bébispenót helyett készíthetjük rendessel is, ekkor viszont vágjuk ki az ereket a levelekből.

Elkészíthetjük vegetáriánus verzióját is, sonka nélkül.

Variálhatjuk a sajtféléket is, nagyon finom úgy is, ha egy kevés kékpenészes sajtot morzsolunk bele.