„Különlegesre vágyunk!” Vega curry jázminrizzsel

A curry fűszerkeverék és a kókusztej manapság már mindenhol beszerezhető, így könnyedén elkalandozhatunk a keleti konyhák világába. A curry egy szószos, kicsit csípős ragu, mely lehet húsos vagy vegetáriánus is. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~326 kCal / adag

Allergének

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagyobb hagyma
  • 3 ek Vénusz Sütőolaj
  • 2 tk curry fűszerkeverék vagy paszta
  • Fél tk római kömény
  • Fél tk koriander
  • 2 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia/kaliforniai paprika
  • 40 dkg csicseriborsó konzerv 
  • 1 sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 400 ml kókusztej
  • Fél lime leve (vagy citrom)
  • Frissen őrölt bors
  • 1 csokor koriander ( vagy petrezselyem)

Elkészítés

  1. Az zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk és felcsíkozzuk. 
  2. A paprikákat kicsumázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát szintén.
  3. A paradicsomok csumáját kivágjuk és felkockázzuk. 
  4. A wokot forrósítunk, szinte füstöljön, majd beleöntjük a mogyoróolajat, hozzáadjuk a hagymát és a reszelt gyömbért.
  5. 2 perc pirulás után belereszeljük a fokhagymákat és rászórjuk a fűszereket. Ezt követően beleszórjuk a paprikát, a sárgarépát, pici pirítás után hozzáadjuk a kókusztejet és így rotyogtatjuk. 
  6. Beletesszük a paradicsmot, a csicseriborsó konzervet. Sózzuk, borsozzuk, ha kell még tehetünk hozzá curryt, koriandert vagy római köményt. Lime/citrom levével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk.


Elkészítési tipp

Jázminrizs helyett használhatunk basmati rizst is hozzá.

Indiai kenyér (naan) is jól passzol hozzá.

Ételallergia tipp

Tejérzékenyek a kókusztejet bátran fogyaszthatják!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Különlegesre vágyunk!” Vega curry jázminrizzsel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk és felcsíkozzuk. 
  2. A paprikákat kicsumázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát szintén.
  3. A paradicsomok csumáját kivágjuk és felkockázzuk. 
  4. A wokot forrósítunk, szinte füstöljön, majd beleöntjük a mogyoróolajat, hozzáadjuk a hagymát és a reszelt gyömbért.
  5. 2 perc pirulás után belereszeljük a fokhagymákat és rászórjuk a fűszereket. Ezt követően beleszórjuk a paprikát, a sárgarépát, pici pirítás után hozzáadjuk a kókusztejet és így rotyogtatjuk. 
  6. Beletesszük a paradicsmot, a csicseriborsó konzervet. Sózzuk, borsozzuk, ha kell még tehetünk hozzá curryt, koriandert vagy római köményt. Lime/citrom levével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk.



Elkészítési tipp

Jázminrizs helyett használhatunk basmati rizst is hozzá.

Indiai kenyér (naan) is jól passzol hozzá.

Ételallergia tipp

Tejérzékenyek a kókusztejet bátran fogyaszthatják!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Sütőolajat, melyet kifejezetten mélysütéshez ajánlunk.