„Minden falat frissít”dupla joghurtos szelet

A nyári kánikulában igazán frissítő ez a dupla joghurtos szelet, amit a citrom és a bazsalikom tesz még pikánsabbá! Érdemes kipróbálni.
Elő- és elkészítési idő

50 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 190 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 125 g Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 150 g natúr joghurt
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só
  • fél citrom leve
  • 250 g liszt
  • fél zacskó sütőpor

  • 350 dkg natúr joghurt
  • 4 ek méz
  • 1 citrom leve
  • 4 lap zselatin
  • 60 g friss bazsalikom

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük krémmé a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojásokat, majd a joghurtot és a vaníliarúd kikapart magjait is. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét. Szitáljuk a híg masszába a lisztet és a sütőport, és a csipet só hozzáadásával keverjük egyenletesre.
  3. Öntsük a híg tésztát kevés Vénusszal kikent magas falú sütőformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni.
  4. Áztassuk be a zselatinlapokat kevés hideg vízbe 8 percre. Hevítsük fel a mézet a joghurt negyedével, adjuk hozzá a citrom levét is, majd ha forr, keverjük bele a megmosott és leszárított friss bazsalikomot. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felpuhult zselatinlapokat, és keverjük el teljesen. Hagyjuk hűlni 10 percig. Keverjük hozzá a maradék joghurtot, majd öntsük az egészet a tepsiben lévő tésztára.
  5. Tegyük hűtőbe, és fogyasztásig hagyjuk teljesen megdermedni!


Elkészítési tipp

Tálalás előtt érdemes alaposan lehűteni, úgy még frissebb lesz a süti.

Keverjünk a tésztájához egy kevés reszelt mandulát, esetleg fanyarabb ízű szárított gyümölcsöket.

Cukor helyett használhatunk hozzá steviát is, így kímélőbb lesz a desszertünk.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Minden falat frissít”dupla joghurtos szelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük krémmé a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojásokat, majd a joghurtot és a vaníliarúd kikapart magjait is. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét. Szitáljuk a híg masszába a lisztet és a sütőport, és a csipet só hozzáadásával keverjük egyenletesre.
  3. Öntsük a híg tésztát kevés Vénusszal kikent magas falú sütőformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni.
  4. Áztassuk be a zselatinlapokat kevés hideg vízbe 8 percre. Hevítsük fel a mézet a joghurt negyedével, adjuk hozzá a citrom levét is, majd ha forr, keverjük bele a megmosott és leszárított friss bazsalikomot. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felpuhult zselatinlapokat, és keverjük el teljesen. Hagyjuk hűlni 10 percig. Keverjük hozzá a maradék joghurtot, majd öntsük az egészet a tepsiben lévő tésztára.
  5. Tegyük hűtőbe, és fogyasztásig hagyjuk teljesen megdermedni!



Elkészítési tipp

Tálalás előtt érdemes alaposan lehűteni, úgy még frissebb lesz a süti.

Keverjünk a tésztájához egy kevés reszelt mandulát, esetleg fanyarabb ízű szárított gyümölcsöket.

Cukor helyett használhatunk hozzá steviát is, így kímélőbb lesz a desszertünk.