Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Adhatok még egyet?” Joghurtos citromos chicken tikka

Grillezni jó dolog, főleg, ha újdonságokkal is kísérletezünk! Nem kell ragaszkodni mindig a hagyományos fogásokhoz. Ez az indiai fűszerezésű csirkemell például nyerő választás lehet, ha szeretnénk brillírozni a vendégeink előtt.

Elő- és elkészítési idő

12 óra + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 564 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 csirkemell filé
  • 4 csirke felsőcomb filé
  • 3 dl natúr joghurt
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 3 ek tikka masala fűszerkeverék
  • ujjnyi gyömbér lereszelve
  • 2 citrom leve
  • 2-3 chilipaprika kierezve, kimagozva
  • só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 nagyobb paradicsom
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a csirkét. Nagy keverőedényben keverjük össze az étolajat, a joghurtot, a lereszelt fokhagymát, a gyömbért és a tikka masala fűszerkeveréket. Adjuk hozzá a citrom levét, és a chilit is. Sózzuk alaposan! Mártsuk bele a csirkét, úgy, hogy mindenhol befedje, majd fóliázzuk le és tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  2. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Helyezzük a grillrácsra a bepácolt csirkét, és tegyük 3-4 centivel a rácsot a parázs fölé. Finoman, lassan, hogy ne égjen oda, néha átforgatva pirítsuk rá a csirkére a pácot, és 20 perc alatt süssük készre.
  3. Amíg a csirke sül, csináljunk egy gyors szószt a visszamaradt pácból: Nagy serpenyőben kevés olajon pirítsunk hagymát, majd dobjuk rá a nagy kockákra vágott paradicsomot is. Ahogy levet ereszt, öntsük hozzá a maradék pácot, és 10-15 perc alatt süssük készre.
  4. Tálaljuk forrón a faszénen sütött csirkét a szósszal, friss korianderrel és rizzsel.


Elkészítési tipp

Házilag is elkészíthetjük a fűszerkeveréket a következő őrölt hozzávalókból: paprika, chili, római kömény, bors, kardamom, kurkuma, koriander, fahéj.

Ne süssük túl a csirkét, mert kiszárad!

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Adhatok még egyet?” Joghurtos citromos chicken tikka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a csirkét. Nagy keverőedényben keverjük össze az étolajat, a joghurtot, a lereszelt fokhagymát, a gyömbért és a tikka masala fűszerkeveréket. Adjuk hozzá a citrom levét, és a chilit is. Sózzuk alaposan! Mártsuk bele a csirkét, úgy, hogy mindenhol befedje, majd fóliázzuk le és tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  2. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Helyezzük a grillrácsra a bepácolt csirkét, és tegyük 3-4 centivel a rácsot a parázs fölé. Finoman, lassan, hogy ne égjen oda, néha átforgatva pirítsuk rá a csirkére a pácot, és 20 perc alatt süssük készre.
  3. Amíg a csirke sül, csináljunk egy gyors szószt a visszamaradt pácból: Nagy serpenyőben kevés olajon pirítsunk hagymát, majd dobjuk rá a nagy kockákra vágott paradicsomot is. Ahogy levet ereszt, öntsük hozzá a maradék pácot, és 10-15 perc alatt süssük készre.
  4. Tálaljuk forrón a faszénen sütött csirkét a szósszal, friss korianderrel és rizzsel.



Elkészítési tipp

Házilag is elkészíthetjük a fűszerkeveréket a következő őrölt hozzávalókból: paprika, chili, római kömény, bors, kardamom, kurkuma, koriander, fahéj.

Ne süssük túl a csirkét, mert kiszárad!

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.