“Más, mint a fazékban” - grillezett kukorica korianderrel, sóval

Nyáron megszoktuk, hogy főtt kukoricát eszünk, azonban kevesen tudják, hogy a zsenge tejes kukorica isteni grillezve is, hiszen a benne lévő cukor karamellizálódik, miközben a faszéntől füstös ízt is kap.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben!
  2. Kevés étolajjal dörzsöljük be a héjától megfosztott kukoricacsöveket, majd tegyük őket a grillrácsra. Helyezzük a rácsot 7-10 centire a parázstól, majd gyakran forgatva 10 perc alatt süssük készre a kukoricát. Ha megsült, vegyük le a parázsról, hintsük be ízlés szerint nagy szemű sóval, és kevés friss korianderrel.
  3. Tálaljuk forrón!


        Elkészítési tipp

        A kukoricát megszórhatjuk chilivel, miután leszedtük a tűzről, így pikáns ízt is kap.


        Tegyünk egy darab Vénusz Valódi Vajjalt a kukoricára, miután leszedtük a rácsról, és még krémesebb lesz.


        Vágjuk nagyobb darabokra a kukoricát, szúrjunk hurkapálcát a közepébe, és könnyebben forgathatjuk majd forró parázs felett!

        Vénusz 100% napraforgó-étolaj

        A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Más, mint a fazékban” - grillezett kukorica korianderrel, sóval

        Hozzávalók

        Elkészítés

        1. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben!
        2. Kevés étolajjal dörzsöljük be a héjától megfosztott kukoricacsöveket, majd tegyük őket a grillrácsra. Helyezzük a rácsot 7-10 centire a parázstól, majd gyakran forgatva 10 perc alatt süssük készre a kukoricát. Ha megsült, vegyük le a parázsról, hintsük be ízlés szerint nagy szemű sóval, és kevés friss korianderrel.
        3. Tálaljuk forrón!



              Elkészítési tipp

              A kukoricát megszórhatjuk chilivel, miután leszedtük a tűzről, így pikáns ízt is kap.


              Tegyünk egy darab Vénusz Valódi Vajjalt a kukoricára, miután leszedtük a rácsról, és még krémesebb lesz.


              Vágjuk nagyobb darabokra a kukoricát, szúrjunk hurkapálcát a közepébe, és könnyebben forgathatjuk majd forró parázs felett!