“Verhetetlen vagy ebben” Fűszeres tarja

Ez a fűszerekben pácolódott tarja olyan titkos recept, amiért a család és a barátok is egyaránt lelkesedni fognak. Köretként fogyaszthatjuk hozzá a grillezett kukoricát is.

Elő- és elkészítési idő

24 óra + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 412 Kcal

Allergének

Mustár

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés tarja
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 2 ek mustár
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek Worchestershire szósz
  • 1 ek paprika
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a húst!
  2. Nagy keverőedényben keverjük egyenletesre az összes hozzávalót. Mártogassuk bele alaposan a centi vastagra szelt tarját úgy, hogy mindenhol befedje. Fóliázzuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  3. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Tegyük a grillrácsra az előző éjjel bepácolt húsokat, kicsit csepegtessük le, majd helyezzük 3-4 centivel a parázs fölé. Néha átforgatva, 20 perc alatt süssük készre a tarját! 


Elkészítési tipp

Ne szárítsuk ki a húst, akkor lesz jó, ha omlós a közepe.


A megmaradt páclével érdemes időnként átkenni a húst a rácson.

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Verhetetlen vagy ebben” Fűszeres tarja

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a húst!
  2. Nagy keverőedényben keverjük egyenletesre az összes hozzávalót. Mártogassuk bele alaposan a centi vastagra szelt tarját úgy, hogy mindenhol befedje. Fóliázzuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  3. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Tegyük a grillrácsra az előző éjjel bepácolt húsokat, kicsit csepegtessük le, majd helyezzük 3-4 centivel a parázs fölé. Néha átforgatva, 20 perc alatt süssük készre a tarját! 



Elkészítési tipp

Ne szárítsuk ki a húst, akkor lesz jó, ha omlós a közepe.


A megmaradt páclével érdemes időnként átkenni a húst a rácson.

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.