“Aranybarnára sütjük” - Mazsolás rozmaringos cantuccini

A cantuccini egy ropogós, száraz nagyon ízletes süti, ami jól eláll, és a nap sem kezdi ki. Vigyük bátran akár a strandra is, és nassolgassunk belőle napozás közben.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 250 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g Vénusz Sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás 
  • 4 tojás sárgája
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg mandula
  • 10 dkg mazsola
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 3-4 ág friss rozmaring
  • 1 tojás sárgája a lekenéshez
  • pár csipet só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Gyúrjunk tésztát a cukorból, a tojásokból, a Vénuszból, a lisztből, a vaníliából és a sütőporból. Keverjük hozzá a nagy darabokra vágott egész mandulát, a leszárazott rozmaringot és a mazsolát is.
  3. Formázzunk belőle 5-6 centi széles, hosszú, lapos hengereket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tojással és rakjuk az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 20-25 percig, majd vegyük ki, vágjuk centi vastag szeletekre. Kapcsoljuk le a sütőt és tegyük vissza a cantuccinit, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, ettől lesz igazán ropogós! 


Elkészítési tipp

A tésztájába tehetünk pisztáciát vagy akár mogyorót is.

Rozmaring helyett tehetünk bele szárított gyümölcsöket is.

Tegyük fémdobozba, ott sokáig eláll.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Aranybarnára sütjük” - Mazsolás rozmaringos cantuccini

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Gyúrjunk tésztát a cukorból, a tojásokból, a Vénuszból, a lisztből, a vaníliából és a sütőporból. Keverjük hozzá a nagy darabokra vágott egész mandulát, a leszárazott rozmaringot és a mazsolát is.
  3. Formázzunk belőle 5-6 centi széles, hosszú, lapos hengereket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tojással és rakjuk az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 20-25 percig, majd vegyük ki, vágjuk centi vastag szeletekre. Kapcsoljuk le a sütőt és tegyük vissza a cantuccinit, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, ettől lesz igazán ropogós! 



Elkészítési tipp

A tésztájába tehetünk pisztáciát vagy akár mogyorót is.

Rozmaring helyett tehetünk bele szárított gyümölcsöket is.

Tegyük fémdobozba, ott sokáig eláll.