“A Vénusz kedvenc burgere” Házi marhaburger grillsajttal

Házi pita, hús, grill sajt és egy kis extra sajtszósz. Ez a Vénusz kedvenc hamburgere, ami minden családi grillezést megkoronáz.
Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 2100 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • negyed élesztő
  • 0,5-1 dl víz


  • 50 dkg darált marhahús
  • 40 dkg cheddar sajt
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • maréknyi bébispenót
  • 15 dkg grillsajt
  • só, bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a pitával: Morzsoljuk el az élesztőt, majd adjuk a liszthez, és csipet só hozzáadásával gyúrjunk belőle lágy tésztát. Fedjük le konyharuhával, és hagyjuk kelni 40 percen keresztül. Ha megkelt, vágjuk ketté, formázzunk belőle golyót, majd lapítsuk ki.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, helyezzük bele a kilapított pitákat, majd vegyük a lángot közepesre. Süssük, amíg mindkét oldala színt kap. Ha ez megvan, tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  4. Reszeljük le a cheddar sajtot, az egyharmadát gyúrjuk össze a hússal. Tegyünk hozzá sót, borsot, majd formázzunk húspogácsákat. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  5. A maradék cheddar sajtot gyakori kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvasszuk össze a tejszínnel. Nem baj, ha túl híg, ahogy hűl, úgy javul az állaga.
  6. Hevítsünk fel két teflonserpenyőben Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Az egyikben néha átforgatva, pár perc alatt süssük a kívánt állagúra a húspogácsákat.  A másik serpenyőben grillezzük meg a sajtokat, és a félbevágott koktélparadicsomot is.
  7. Állítsuk össze a burgerünket. Vágjuk ketté a pitákat. Tegyünk rá egy kanálnyi sajtszószt, kis bébispenótot és a koktélparadicsomokat.  Jöhet rá a hús, újabb szósz és a grillsajt, és végül még egy kis szósz. Fogyasszuk éhesen!


Elkészítési tipp

Sárga cheddar helyett akár fehér cheddarral is kipróbálhatjuk.

Ínyencek tehetnek bele néhány szelet kovászos uborkát is.

Ne süssük túl a húst, akkor jó, ha szaftos a közepe.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A Vénusz kedvenc burgere” Házi marhaburger grillsajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a pitával: Morzsoljuk el az élesztőt, majd adjuk a liszthez, és csipet só hozzáadásával gyúrjunk belőle lágy tésztát. Fedjük le konyharuhával, és hagyjuk kelni 40 percen keresztül. Ha megkelt, vágjuk ketté, formázzunk belőle golyót, majd lapítsuk ki.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, helyezzük bele a kilapított pitákat, majd vegyük a lángot közepesre. Süssük, amíg mindkét oldala színt kap. Ha ez megvan, tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  4. Reszeljük le a cheddar sajtot, az egyharmadát gyúrjuk össze a hússal. Tegyünk hozzá sót, borsot, majd formázzunk húspogácsákat. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  5. A maradék cheddar sajtot gyakori kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvasszuk össze a tejszínnel. Nem baj, ha túl híg, ahogy hűl, úgy javul az állaga.
  6. Hevítsünk fel két teflonserpenyőben Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Az egyikben néha átforgatva, pár perc alatt süssük a kívánt állagúra a húspogácsákat.  A másik serpenyőben grillezzük meg a sajtokat, és a félbevágott koktélparadicsomot is.
  7. Állítsuk össze a burgerünket. Vágjuk ketté a pitákat. Tegyünk rá egy kanálnyi sajtszószt, kis bébispenótot és a koktélparadicsomokat.  Jöhet rá a hús, újabb szósz és a grillsajt, és végül még egy kis szósz. Fogyasszuk éhesen!



Elkészítési tipp

Sárga cheddar helyett akár fehér cheddarral is kipróbálhatjuk.

Ínyencek tehetnek bele néhány szelet kovászos uborkát is.

Ne süssük túl a húst, akkor jó, ha szaftos a közepe.