“A Vénusz kedvenc burgere” Házi marhaburger grillsajttal

Házi pita, hús, grill sajt és egy kis extra sajtszósz. Ez a Vénusz kedvenc hamburgere, ami minden családi grillezést megkoronáz.
Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 2100 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • negyed élesztő
  • 0,5-1 dl víz


  • 50 dkg darált marhahús
  • 40 dkg cheddar sajt
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • maréknyi bébispenót
  • 15 dkg grillsajt
  • só, bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a pitával: Morzsoljuk el az élesztőt, majd adjuk a liszthez, és csipet só hozzáadásával gyúrjunk belőle lágy tésztát. Fedjük le konyharuhával, és hagyjuk kelni 40 percen keresztül. Ha megkelt, vágjuk ketté, formázzunk belőle golyót, majd lapítsuk ki.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, helyezzük bele a kilapított pitákat, majd vegyük a lángot közepesre. Süssük, amíg mindkét oldala színt kap. Ha ez megvan, tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  4. Reszeljük le a cheddar sajtot, az egyharmadát gyúrjuk össze a hússal. Tegyünk hozzá sót, borsot, majd formázzunk húspogácsákat. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  5. A maradék cheddar sajtot gyakori kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvasszuk össze a tejszínnel. Nem baj, ha túl híg, ahogy hűl, úgy javul az állaga.
  6. Hevítsünk fel két teflonserpenyőben Vénusz étolajat. Az egyikben néha átforgatva, pár perc alatt süssük a kívánt állagúra a húspogácsákat.  A másik serpenyőben grillezzük meg a sajtokat, és a félbevágott koktélparadicsomot is.
  7. Állítsuk össze a burgerünket. Vágjuk ketté a pitákat. Tegyünk rá egy kanálnyi sajtszószt, kis bébispenótot és a koktélparadicsomokat.  Jöhet rá a hús, újabb szósz és a grillsajt, és végül még egy kis szósz. Fogyasszuk éhesen!


Elkészítési tipp

Sárga cheddar helyett akár fehér cheddarral is kipróbálhatjuk.

Ínyencek tehetnek bele néhány szelet kovászos uborkát is.

Ne süssük túl a húst, akkor jó, ha szaftos a közepe.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A Vénusz kedvenc burgere” Házi marhaburger grillsajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a pitával: Morzsoljuk el az élesztőt, majd adjuk a liszthez, és csipet só hozzáadásával gyúrjunk belőle lágy tésztát. Fedjük le konyharuhával, és hagyjuk kelni 40 percen keresztül. Ha megkelt, vágjuk ketté, formázzunk belőle golyót, majd lapítsuk ki.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, helyezzük bele a kilapított pitákat, majd vegyük a lángot közepesre. Süssük, amíg mindkét oldala színt kap. Ha ez megvan, tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  4. Reszeljük le a cheddar sajtot, az egyharmadát gyúrjuk össze a hússal. Tegyünk hozzá sót, borsot, majd formázzunk húspogácsákat. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  5. A maradék cheddar sajtot gyakori kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvasszuk össze a tejszínnel. Nem baj, ha túl híg, ahogy hűl, úgy javul az állaga.
  6. Hevítsünk fel két teflonserpenyőben Vénusz étolajat. Az egyikben néha átforgatva, pár perc alatt süssük a kívánt állagúra a húspogácsákat.  A másik serpenyőben grillezzük meg a sajtokat, és a félbevágott koktélparadicsomot is.
  7. Állítsuk össze a burgerünket. Vágjuk ketté a pitákat. Tegyünk rá egy kanálnyi sajtszószt, kis bébispenótot és a koktélparadicsomokat.  Jöhet rá a hús, újabb szósz és a grillsajt, és végül még egy kis szósz. Fogyasszuk éhesen!



Elkészítési tipp

Sárga cheddar helyett akár fehér cheddarral is kipróbálhatjuk.

Ínyencek tehetnek bele néhány szelet kovászos uborkát is.

Ne süssük túl a húst, akkor jó, ha szaftos a közepe.